Update articol:

Lucian Anghel, fost președinte BVB, numit administrator neexecutiv provizoriu la TeraPlast

Sursa foto: BVB Sursa foto: BVB

Lucian Anghel, fost președinte al Bursei de Valori București a fost numit administrator neexecutiv provizoriu la TeraPlast (TRP), potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București.

Compania a transmis: “În cadrul ședinței Consiliului de Administrație al TeraPlast SA din data de 20 ianuarie 2021, membrii consiliului au decis, la propunerea dlui Dorel Goia, numirea domnului Lucian Anghel în poziția de administrator neexecutiv provizoriu.”

Decizia Consiliului vine ca urmare a încetării mandatului de administrator neexecutiv a dlui Răzvan Lefter. Dl Lefter a făcut parte din Consiliul de Administrație TeraPlast timp de 6 ani, reprezentând fondul de investiții KJK Balkan Holding, care a deținut o participație de 10,05% din TeraPlast SA. În luna noiembrie 2020, fondul anterior menționat și-a vândut întreaga participație deținută până la acel moment în companie.

Dl Lucian Anghel este doctor în economie, licențiat în cibernetică și informatică economică, absolvind la Georgetown University Washington un curs postuniversitar. Are o experiență de 25 de ani în domeniul financiar-bancar, ocupând de-a lungul timpului numeroase poziții de conducere precum economist-șef, coordonator al planului de structurare în vederea privatizării, trezorier adjunct, director de strategie, CEO al unor instituții precum bănci sau un fond de pensii.
De asemenea, a fost membru în Consiliul de Administrație al unor asset manageri –
fonduri mutuale și a activat ca expert extern al Băncii Mondiale. Timp de 8 ani, dl Anghel a fost Președintele Consiliului Bursei de Valori București, iar în prezent ocupă poziția de CEO la Banca Românească SA și Vicepreședinte al Bittnet Systems SA.
Dl Lucian Anghel este unul dintre fondatorii Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România – servind ca primul președinte al asociației. Dl Anghel este (co)autor de cărți de specialitate, predând la facultăți precum SNSPA și ASE.
Poziția de administrator neexecutiv provizoriu va fi deținută de către dl Anghel până la întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 28 aprilie 2021.

BVBStiri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

DAFORA SA (DAFR) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

ROMCAB SA (MCAB) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020