Update articol:
Iubitorii de sport, natură și muzică sunt așteptați la Prima ediție a festivalului "Sâmbăta X3" în perioada 26-28 Iulie (Comunicat de presă)

Lucian Savoiu: „Festivalul Sâmbăta X3 – o alternativă de divertisment pentru întreaga familie”

Trupele CARGO, RUA, ZEBBRA și AVENUE vor anima serile

În perioada 26-28 iulie, Grădina Ielelor din Sâmbăta de Sus își va deschide porțile pentru a primi miile de iubitori ai sportului, naturii și muzicii de calitate la Festivalul Sâmbăta X3, cel mai mare festival care îmbină armonios elemente de entertaiment și lifestyle: muzica live, gastronomie românească, sport și activități în aer liber, activități culturale, de protecția și conservarea mediului, de responsabilitate socială.

Organizatorii festivalului își propun să aducă împreună amatorii de festival și sportivii iubitori de alegare montană, cross, airsoft și montain bike, în cadrul unei atmosfere de socializare și entertainment, de care se poate bucura întreaga familie. 

Aerul curat, cele 6 hectare ale Grădinii Ielelor, locul unde se va desfășura festivalul, infrastructura demnă de marile festivaluri internaționale: apa curentă, energie electrică,  stație de epurare, 3 lacuri artificiale, sistem de drenaj prin canale colectoare, toalete moderne la standarde europene în container sanitar, container dușuri, vor oferi participanților o experiență unică alături de cei dragi, potrivit organizatorilor .

„Ne-am dori să creionăm un festival care să aducă împreună familiile, un festival unde pot veni să se bucure de muzică, mișcare, natură dar și de siguranță și de o atmosferă liniștită. În peisajul festivalurilor cred că era nevoie de un astfel de concept, pentru că, în acest moment, sunt foarte multe festivaluri de nișă, fie că vorbim de muzica house, electric music sau rock. Noi am vrut să oferim o alternativă pentru întreaga familie”, a declarat Lucian Săvoiu, unul dintre organizatorii Sâmbăta X3.

Cu o investiție de sute de mii de euro în infrastructură și amenajare, Grădina Ielelor poate acomoda mii de oameni care vor regăsi în mijlocul naturii comfortul dorit și de cei mai exigenți dintre participanți:

Zone umbră naturală / copaci
Zonă campare gratuită 15.000 mp
Parcare gratuită
Energie elctrică
1 scenă de 6 x 7 pentru concerte pe timp de zi
1 scenă mare de 10 x 10 pentru concerte pe timp de noapte
Iluminat perimetral
Iluminat ambiental
Gard împrejmuitor
Ambulanță permanentă
Punct de prim ajutor în interiorul festivalului
Paza – firmă specializată, atât interior cât și exterior
Punct acces festival
Instalație de canalizare de 400 ml
Stație de epuarare proprie de 15.000 lt
Grădina Ielelor va găzdui baruri, foișoare, scene permanente,  zone de relaxare, zone amenajate pentru copii, dușuri și toalete. Capacitatea de campare este de până la 1.500 de corturi, în regim gratuit. Organizatorii au încheiat parteneriate cu companii care vor închiria, în cadrul locației, celor care nu doresc să își aducă de acasă: corturi pentru campare, biciclete pentru mountain bike și echipamente complete de airsoft.

Iubitorii de alergare montană și cross, MTB și airsoft, amatori sau profesioniști, sunt asteptați să se înscrie la competițiile organizate în cadrul Festivalului SX3.

Cursele de alergare montană  și cross sunt concepute pentru diferite distanțe și adaptate pentru diferite grupe de vârste. Celor mai mici participanți, dar și amatorilor de distracție, organizatorii le-au pregătit o cursă de 1 KM, respectiv Family Music Run, o cursă de 3 km pe ritmuri muzicale. În funcție de gradul de pregătire, ceilalți participanți se pot înscrie la una dintre cele 2 curse de alergare, respectiv 10 km și 21 km (half marathon). Partener oficial al curselor de alergare montana și cros este Federația Romana de Atletism.

Cursele MTB se vor desfășura pe trasee de 20, respectiv 40 de km, cu grade diferite de dificultate, pentru a spori intensitatea acestor competiții.

Iubitorii de adrenalină oferită de practicarea Airsoft vor avea parte de o experiență inedită. Inscrierile sunt deschise pentru o competiție în stil militar, din care nu vor lipsi numeroase provocari, trageri la țintă fixă, cursa cu obstacole în echipă de 5 trăgători.

Competițiile sportive se vor desfasura pe suprafața a 3 localități: Sâmbăta de Sus, Lisa și Dragus într-un areal de peste 1.000 ha.

Cei care doresc sa se înscrie la competițiile sportive sau vor mai multe informații despre festival o pot face accesand: https://sambatax3.ro/