Update articol:

Lucrările de finalizare la interconectorul IGB sunt în curs de implementare (Reprezentant ICGB)

Lucrările de finalizare la interconectorul de gaze Grecia – Bulgaria sunt în curs de implementare, iar ICGB se așteaptă ca acestea să fie realizate în termenul declarat de antreprenorul EPC și în conformitate cu toate cerințele proiectului tehnic, a anunţat Trend pe 24 noiembrie cu referire la ICGB.

Compania de construcții grecească AVAX este responsabilă pentru implementarea a trei activități principale, împărțite în etape separate, după aprobarea Ministerului bulgar al Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice. Acestea nu sunt direct legate de exploatarea comercială a gazoductului, dar rămân totuși parte a contractului EPC semnat cu operatorul independent de transport ICGB și trebuie să fie realizate în conformitate cu cerințele autorității contractante și cu proiectul tehnic aprobat.

În timpul unei întâlniri între conducerea ICGB, antreprenorul de construcții, conducerea Ministerului bulgar al Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice, reprezentanți ai supravegherii construcției și proiectantul proiectului, s-a constatat că principalele activități se desfășoară în trei direcții – finalizarea unui cablu optic de rezervă cu amplasarea marcajelor necesare și umplerea puțurilor, construirea unei părți a unui drum de acces la stația de măsurare a gazelor din apropierea Stara Zagora și punerea în aplicare a măsurilor antieroziune de-a lungul traseului interconectorului.

“Pentru noi, este extrem de important ca aceste etape să fie finalizate de către antreprenor în mod calitativ și în conformitate cu cerințele din documentație. Apreciem disponibilitatea ministerului de a oferi asistență pentru realizarea celorlalte activități de finalizare într-un termen optim și într-un mod care să respecte pe deplin legislația bulgară. Dialogul continuă, iar săptămâna viitoare vom avea o întâlnire pentru monitorizare, în urma căreia ne așteptăm să auzim decizii și termene concrete din partea antreprenorului”, au declarat, după întâlnire, Teodora Georgieva și George Satlas, directorii executivi ai ICGB.

Potrivit acestora, finalizarea cablului optic de rezervă se află într-un stadiu avansat și se așteaptă să fie finalizată și documentată în ianuarie. Conducerea ICGB a subliniat, de asemenea, importanța finalizării cât mai curând posibil a măsurilor antieroziune de-a lungul traseului, astfel încât, în cazul unei ierni blânde, lucrările să nu se oprească și să permită o finalizare mai rapidă. În cadrul unei întâlniri ulterioare cu echipa ministerului, care va avea loc săptămâna viitoare, se va discuta modul exact în care ar trebui să fie puse în aplicare aceste măsuri, astfel încât abordarea să fie pe deplin conformă cu legislația locală și să fie aplicabilă și eficientă, având în vedere condițiile specifice din Bulgaria.

IGB conectează Bulgaria cu Coridorul sudic al gazelor și permite aprovizionarea securizată dintr-o varietate de surse către mai multe țări din Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv Moldova și Ucraina.

Conducta urmează să transporte 1 miliard de metri cubi de gaz azer pe an către Bulgaria. Capacitatea sa este de 3 miliarde de metri cubi cu posibilitatea de extindere la 5 miliarde de metri cubi pe an.

 

 

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/07/2024)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica 05.07.2024

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (12/07/2024)

Decizie CA cu privire la rezultatele majorarii capitalului social

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (12/07/2024)

VAN la data de 30 iunie 2024