Update articol:

Ludovic Orban anunță că reanalizează tranzacția de preluarea a Băncii Românești de către Eximbank

*”Ne-am pus întrebarea de ce Eximbank trebuie să cumpere o bancă comercială de retail”

Premierul Ludovic Orban anunță că reanalizează tranzacția de preluarea a Băncii Românești de către Eximbank.

Domnia sa a spus, astăzi: ”La momentul respectiv, ne-am pus întrebarea de ce Eximbank, care are o misiune prin legea de organizare și funcționare, trebuie să cumpere o bancă comercială de retail. Având în vedere că este deja o procedură demarată, trebuie să analizăm situația”.

Financialintelligecen.ro a scris, recent, că noul Guvern ar putea să reconsidere tranzacția de preluare a Băncii Românești de către Eximbank, dar și numirea a trei noi membri în boardul băncii de stat și prelungirea mandatelor a patru membri, consideră voci din  piață.

Despre posibilitatea ca tranzacția cu grecii de la NBG să pice a vorbit, recent, și președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

Tranzacția de cumpărare a Băncii Românești de către Eximbank este în analiză avansată, la Consiliul Concurenței și la Banca Națională, a spus Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

“Bănuiesc că vom termina curând. Și noi, și BNR am cerut informații suplimentare. Vedem ce vrea și clientul. Vedem dacă statul își păstrează intenția. Din partea opoziției actuale au ieșit public anumite puncte de vedere care păreau să conteste oportunitatea acestei tranzacții”, spune Chirițoiu.

Consiliul a cerut detalii despre sursele de finanțare, pe partea de ajutor de stat, în timp ce Banca Națională a cerut clarificări Eximbank privind planul de afaceri, potrivit lui Chirițoiu.

BVBStiri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/07/2020)

Numire expert pentru majorare capital

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (09/07/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (09/07/2020)

Suspendare drept de vot pentru AGEA convocata pentru data de 14/15.07.2020