Update articol:

Ludovic Orban, despre numirile din ministere: “Eu îi verific personal, până și la CV; nu există nicio ezitare să schimbăm niște oameni”

Sursa: Facebook Sursa: Facebook

Premierul Ludovic Orban a susținut, la Hotnews, că numirile din ministere sunt fără probleme, în condiţiile în care presa a scris că actuala guvernare şi-a pus în poziţii cheie oameni cu un trecut controversat, apropiaţi de anumite persoane importante din PNL  sau pe unii care au fost sancționați în domeniul de activitate în care lucrează. 

Premierul a declarat: “Acuma nu accept persoane controversate. Așa pot fi controverse care sunt iscate pe oricine. Au existat discuții mai lungi pe care le-am avut cu PMP despre unii secretari de stat. Voi proceda similar cum am procedat cu secretarul de stat al PMP care a refuzat să i se ia probe de sânge. Eu verific cu rigurozitate pe căutare pe CV, verific dacă există ORNISS, dacă nu există dosare penale. Majoritatea numirilor făcute pe zona PNL nu au generat discuții publice. Am încercat să aducem oameni serioși și cel puțin pe zona PNL nu sunt probleme. Candidații PNL sunt supuși unor proceduri serioase. Nu există nicio ezitare să schimbăm niște oameni”.

Orban a spus că este încă în faza de curățare a instituțiilor de cei care au intrat pe ușa din dos în guvernarea PSD: “Folosim mai multe pârghii, una fiind încetarea detașărilor. Adoptăm organigramele și cel mai mare obiectiv este îmbunătățirea legislației pentru ocuparea funcției publice, prin concurs cu evaluare corectă”.

 

 

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni