Update articol:

Ludovic Orban: Vizăm realizarea unui fond de investiții, dar nu garantând cu acțiunile companiilor de stat, ci un fond de investiții pe model polonez

Sursa foto: facebook.com

Vizăm realizarea unui fond de investiții, dar nu garantând cu acțiunile companiilor de stat, ci un fond de investiții pe modelul în care polonezii au construit un fond de investiții care a folosit enorm dezvoltării economice, creșterii companiilor, internaționalizării companiilor, a anunţat aseară premierul Ludovic Orban.

El a punctat că fondul de investiţii pe care intenţionează să-l creeze  nu este similar cu cel prezentat de PSD. “Nu mă refer aici la acea variantă propusă de PSD, care însemna, de fapt, un mecanism de jefuire a companiilor de stat. Noi vom propune o capitalizare asigurată printr-un Fond de stat. Un fond care să permită participarea oricărei persoane private să achiziționeze titluri ale acestui fond, prin bursă. Încă nu ne-am decis în privința domeniului de activitate. Sunt domenii unde avem potențial de dezvoltare, precum IT, Energie, Agricultură. Va trebui să ne decidem  repede și să direcționăm resursele acestui fond pentru a finanța activități din aceste domenii”, a spus premierul, în cadrul unei intervenții la B1Tv.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022