Update articol:

Ludovic Orban vrea să-şi execute duşmanii din partid

Sursa: Facebook Sursa: Facebook

 

Propunerea de modificare a statutului PNL în sensul posibilităţii demiterii şefilor de filiale judeţene prin votul a jumătate plus unu dintre membri și nu a două treimi urmăreşte îmbunătăţirea performanţei electorale a formaţiunii, a declarat, în această seară, preşedintele PNL Ludovic Orban. Acesta a adăugat că sunt vizate acele filiale în care, în mod evident, nu se respectă deciziile partidului, campaniile naţionale sau nu îşi ating obiectivele electorale. Surse politice ne-au declarat că mişcarea lui Orban de astăzi ar putea duce la demiterea liderilor de filiale care îi sunt potrivnici, cum ar fi Cristian Buşoi, de la Bucureşti, Hubert Thuma, de la Ilfov, Iulian Dumitrescu de la Prahova.
Propunerea de modificare a Statutului a fost adoptată cu 31 de voturi “pentru” şi 19 “împotrivă”, potrivit surselor noastre.
Modificarea statutului PNL, votată în ședința Biroului Politic Național, trebuie să fie validate şi în Consiliul Național al liberalilor din data de 4 august.
În ultimele luni, mulţi liberali şi-au manifestat nemulţumirea faţă de actualul preşedinte Ludovic Orban şi doresc schimbarea acestuia din funcţie, prin convocarea unui Congres extraordinar.
Surse politice susţin că printre persoanele care se luptă pentru şefia PNL ar fi senatorul Iulian Dumitrescu, Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Dan Motreanu, fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, achitat recent în dosarul în care era acuzat că a primit sute de mii de euro pentru campania electorală a PNL din 2008.
Liberalii sunt nemulţumiţi de actualul lider că a luat decizii importante, fără să se consulte în partid, cum ar fi sesizarea penală împotriva Vioricăi Dăncilă sau acceptarea în PNL a europarlamentarului Siegfried Mureşan, că PNL nu a propus un premier la consultările de la începutul anului pentru formarea unui nou guvern, că moţiunea din această vară a eşuat lamentabil. De asemenea, unii dintre liberali susţin că PNL nu poate câştiga multe voturi la alegerile viitoare cu Ludovic Orban la conducere.

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (30/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Tranzactii raportate in S2 2022

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (30/01/2023)

Indreptare erori materiale in tranzactiile parti afiliate incheiate in S2 2022

MedLife S.A. (M) (30/01/2023)

Amendament - raport conf. art. 108 din Legea 24/2017 (R) ianuarie - iulie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (30/01/2023)

Amendament - Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)