Update articol:

Lukașenko consideră că SUA împing Europa la o confruntare militară cu Rusia: “Azi Ucraina – mâine va fi Moldova sau țările baltice, Polonia sau România”

Aleksandr Lukaşenko Sursa foto: president.gov.by

Președintele Belarusului Alexander Lukașenko și-a exprimat opinia că Statele Unite împing Europa la o confruntare militară cu Rusia pentru a distruge Ucraina și Belarus și pentru a slăbi Federația Rusă, potrivit Interfax.

“Statele Unite împing Europa într-o confruntare militară cu Rusia pe teritoriul Ucrainei. Ei nu își ascund planurile. Contractele au fost deja încheiate pentru anii următori. Adică Ucraina va fi distrusă până la pământ. Și obiectivul este slăbirea Rusiei și distrugerea Belarus”, a spus el, vorbind la un forum patriotic de pe Arena Minsk dedicat Zilei Unității Naționale.

Discursul șefului statului a fost transmis în direct de postul de televiziune de stat Belarus-1.

Lukașenko a spus Statele Unite sunt instigatorii tuturor conflictelor militare din regiunea europeană. Și numai Statele Unite – spune președintele Belarusului – beneficiază de asta, conform Interfax.

“America este singura țară care beneficiază de ceea ce se întâmplă aici: pune Europa la locul ei și înlătură concurenții. Azi Ucraina – mâine va fi Moldova sau țările baltice, Polonia sau România. Se duce un război în Kosovo, încercând să se facă presiune asupra Serbiei, aruncând cărbuni într-un conflict mocnit în Karabakh, tulburând apele din Siria”, a spus el.

Lukashenko a mai spus că “Washingtonul este prezent în toate conflictele politice semnificative”.

Potrivit președintelui belarus, lumea „a înnebunit și este pe cale să se dezintegreze”.

„Cum se va termina asta? Este prima dată de la sfârșitul Războiului Rece când omenirea se află în pragul unui conflict nuclear. În toată această nebunie, va trebui să ne dovedim încă o dată maturitatea ca națiune, disponibilitatea noastră de a răspunde ca un singur organism la provocările geopolitice ale secolului 21”, a spus Lukașenko. „Astăzi, suntem pregătiți să ne protejăm granițele naționale autentice, să ne menținem terenul.”

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021