Update articol:

Macron şi Putin, de acord să încerce obţinerea unui armistiţiu în estul Ucrainei (Palatul Elysee)

Emmanuel Macron, Vladimir Putin Sursa foto: twitter.com/EmmanuelMacron

Preşedinţii francez Emmanuel Macron şi rus Vladimir Putin au convenit duminică să facă tot posibilul pentru a se ajunge rapid la un armistiţiu în estul Ucrainei, a anunţat Palatul Elysee, potrivit AFP, informează Agerpres.

Cei doi lideri au căzut de asemenea de acord, în cadrul unei convorbiri telefonice, asupra “necesităţii de a privilegia o soluţie diplomatică la criza actuală şi de a face totul pentru a o obţine”, a adăugat preşedinţia franceză.

Palatul Elysee a mai precizat că Ministrul francez al Afacerilor Externe, Jean-Yves Le Drian, “se va întâlni cu omologul său rus Serghei Lavrov în următoarele zile”.

De partea cealaltă, Kremlinul a transmis că Putin a spus în discuţia cu Macron că “provocările” ucrainene sunt cauza agravării ciocnirilor cu separatiştii în estul Ucrainei, precizând în acelaşi timp că vrea să “intensifice” eforturile diplomatice pentru rezolvarea conflictului.

Conform Kremlinului, preşedintele rus i-a cerut omologului său francez ca NATO şi SUA “să ia în serios” cerinţele Rusiei în privinţa securităţii sale, aflate în centrul crizei actuale dintre Moscova şi Occident.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022