Update articol:

MAE: 15 cetățeni afgani, colaboratori ai forțelor armate române, precum și studenți cu burse în România , au fost evacuați cu succes din Afganistan

mae ministerul afacerilor externe

15 cetățeni afgani, colaboratori ai forțelor armate române, precum și studenți cu burse în România , au fost evacuați cu succes din Afganistan, a anuntat, ieri, Ministerul Afacerilor Externe.

În urma demersurilor Celulei de criză, încă 15 cetățeni afgani au fost evacuați astăzi cu succes din Afganistan pe cale terestră și se află în siguranță pe teritoriul Pakistanului.

Cetățenii afgani evacuați în acest grup sunt colaboratori ai forțelor armate române, precum și studenți cu burse în România și au fost preluați de un reprezentant al Ambasadei României la Islamabad, fiind transportați într-o locație unde vor rămâne până la definitivarea procedurilor specifice în vederea continuării deplasării către România.

MAE precizează că și pentru membrii acestui al doilea grup de cetățeni afgani evacuați astăzi, misiunea diplomatică de la Islamabad a emis vize și documente care să le asigure tranzitul teritoriului afgan și accesul pe teritoriul statului pakistanez fiind, de asemenea, întreprinse toate demersurile diplomatice necesare pe lângă autoritățile pakistaneze pentru evacuarea cetățenilor afgani în condiții de siguranță.

MAE reiterează mulțumirile deosebite ale autorităților române partenerilor din cadrul MAE pakistanez, în special Celulei de gestionare a crizelor, dar și celorlalte instituții și autorități pakistaneze pentru colaborare și pentru rolul avut în aceste demersuri.

Până în prezent, în urma demersurilor complexe ale Celulei de criză interinstituționale, activate la 13 august a.c. și coordonate de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, au fost evacuați din Afganistan 76 de cetățeni afgani din categoriile amintite, care se adaugă evacuării cu succes a tuturor celor 49 de cetățeni români care au dorit să fie repatriați (astfel că în prezent nu mai sunt cetățeni români pe teritoriul afgan care să solicite evacuarea), precum și a 7 cetățeni ai unor state aliate.

MAE informează că Celula de criză interinstituțională își continuă activitatea și întreprinde demersuri, în regim de permanență, 24/7, pentru gestionarea situației cetățenilor afgani din categoriile menționate mai sus care și-au manifestat dorința de a fi evacuați în România – procesarea solicitărilor, contactarea, identificarea și validarea de securitate a acestora. În acest scop, Celula interinstituțională de criză menține o legătură permanentă cu partenerii internaționali.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (28/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (28/09/2021)

Convocare AGAO 03.11.2021/ 12.11.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (28/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (28/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TERAPLAST SA (TRP) (28/09/2021)

Vizibilitate crescuta a actiunilor TRP la nivel regional