Update articol:

MAE: Ambasadorul Iranului – convocat în legătură cu iranianul care a murit vineri la Bucureşti

Ambasadorul Iranului – convocat în legătură cu iranianul care a murit vineri la Bucureşti Ambasadorul Iranului – convocat în legătură cu iranianul care a murit vineri la Bucureşti

Ambasadorul Republicii Islamice Iran în România, Morteza Aboutalebi, a fost convocat la sediul MAE pentru a discuta despre cazul cetăţeanului iranian Gholam Reza Mansouri, care a murit în Bucureşti vineri.

Cu acest prilej, MAE i-a transmis şefului misiunii diplomatice iraniene la Bucureşti că speţa cetăţeanului iranian face obiectul unei anchete în desfăşurare, urmând ca rezultatul acesteia să fie comunicat părţii iraniene pe canale oficiale imediat după finalizare.

În acest context, MAE român a exprimat “surprinderea faţă de comunicatul de presă emis de MAE iranian duminică, precum şi faţă de declaraţiile unor oficiali de la Teheran cu privire la elemente care fac obiectul anchetei în curs menţionate”.

Totodată, MAE a evidenţiat deschiderea constantă a autorităţilor române de a răspunde solicitărilor autorităţilor iraniene referitor la cazul cetăţeanului iranian amintit anterior.

Potrivit IRNA, procurorul general al Iranului, Mohammad Jafar Montazeri, i-a trimis  o scrisoare procurorului general al României, Gabriela Scutea, amintind responsabilitățile comunității internaționale și importanța descoperirii adevărului, cerând o anchetă cuprinzătoare cu privire la cauza decesului cetăţeanului iranian Gholam Reza Mansouri.

Duminică, Ministerul de Externe al Republicii Islamice Iran l-a chemat pe ambasadorul României la Teheran și a emis o notă oficială prin care a cerut acțiuni imediate ale autorităților române pentru a clarifica cauza decesuluilui Mansouri.

 

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/03/2021)

Reluare plata dividend 2019

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (02/03/2021)

Raport curent cf art. 234, alin. 1, litera i) din Reg. 5/2018

ELECTROARGES SA (ELGS) (02/03/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020 - versiune limba Engleza