Update articol:

Maia Sandu: Ne dorim să devenim stat membru al UE cât mai repede posibil

Maia Sandu

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, sâmbătă, că autorităţile de la Chişinău au început să facă eforturi serioase pentru reformele din domeniul Justiţiei, în contextul în care ţara sa doreşte să devină cât mai repede posibil membră a Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

“Noi am discutat şi continuăm să discutăm cu toate statele membre şi astăzi am exprimat această rugăminte faţă de autorităţile din România să ne ajute în continuare. Vom avea dialog cu statele membre. (…) Ne dorim să devenim stat membru al UE cât mai repede posibil, dar suntem conştienţi de transformările pe care trebuie să le facem. Am început eforturi serioase, în special pe domeniul reformării Justiţiei, consolidarea capacităţii şi independenţei instituţiilor care trebuie să prevină şi să combată corupţia, îmbunătăţirea calităţii actului de guvernare, în general, creşterea sau dezvoltarea economică şi crearea oportunităţilor economice. Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le facem şi pe care vrem să le facem şi, având uşa deschisă către Uniunea Europeană, ne va fi mai uşor, pentru că acest lucru va fi şi o motivare, o încurajare în plus pentru cetăţenii din Republica Moldova”, a punctat Maia Sandu, după ce a participat la şedinţa comună a Parlamentelor României şi Republicii Moldova, care a avut loc la Chişinău.

Întrebată dacă se poate spune că Ucraina şi Republica Moldova au avut noroc cu războiul provocat de Rusia pentru a ajunge mai repede în UE, Maia Sandu a răspuns: “Republica Moldova şi-a declarat de nenumărate ori intenţia de a fi membră UE. Am făcut acest lucru într-un context dramatic, este adevărat, şi am făcut acest lucru acum pentru că vrem să fim auziţi că ne dorim să rămânem parte a lumii libere, dar, în orice caz, aceasta este calea pe care Republica Moldova urma să meargă şi va merge în continuare”.

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (01/07/2022)

Implementare plan incentivare SOP2020

RCB GOLD (RCGLD) (01/07/2022)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (01/07/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (01/07/2022)

Hotarare AGOA - 30.06.2022

Sphera Franchise Group (SFG) (01/07/2022)

Publicarea Raportului de Sustenabilitate aferent anilor 2020-2021