Update articol:
PARTENERIAT MEDIA

Mâine are loc a opta ediție a Forumului anual „Orientul Mijlociu în căutarea securității, stabilității și identității economice”

Mâine are loc, al București, a opta ediție a Forumului anual „Orientul Mijlociu în căutarea securității, stabilității și identității economice”,  eveniment organizat de MEPEI (Institutul Politic și Economic pentru Orientul Mijlociu) și EuroDefense România.

Flavius Caba, Președinte/Director Executiv al MEPEI, ne-a declarat: “Organizăm acest eveniment la București, cu scopul de a aborda subiecte și probleme relevante privind regiunea Orientului Mijlociu/Asia de Vest. Deși recunoaștem complexitatea care se învârte în jurul dinamicii relațiilor politice, economice și internaționale din Orientul Mijlociu, ne propunem să reunim la dialog părțile interesate cheie, factori de decizie, diplomați și oameni de știință.

În contextul evenimentelor tragice din Ucraina, în lumina unei ordini internaționale în schimbare, cu China și Rusia apărând ca oponenți puternici la puterea dominantă anterior a SUA și a aliaților săi europeni, Orientul Mijlociu trebuie să-și definească sau să-și redefinească securitatea, stabilitatea, identitatea economică și agenda.

Iar România trebuie să fie un factor de stabilitate în acest context mondial dificil.

Provocări regionale mai vechi și noi pătrund în viața socio-politică și economică a regiunii și îndeamnă actorii regionali, împreună cu cei extraregionali, să reacționeze într-o manieră pragmatică.

Securitatea alimentară, tranziția durabilă, creșterea cererii mondiale de petrol și gaze și violența generalizată motivată de religie sunt doar câteva dintre cele mai presante probleme cu care se confruntă în prezent regiunea.

În abordarea acestora, forumul se dorește să reprezinte o trecere în revistă interactivă a locului pe care Orientul Mijlociu îl ocupă în arhitectura internațională a puterii și relațiilor”.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu AIES (Institutul Austriac pentru Politică Europeană și de Securitate), IPIS (Institutul pentru Studii Politice și Internaționale/MoFA, Iran), IFIMES (Institutul Internațional pentru Orientul Mijlociu și Studii Balcanice) și Ambasada Republicii Islamice Iran în România.

Evenimentul reunește reprezentanți ai instituțiilor românești, analiști, mass-media și reprezentanți ai corpului diplomatic (internațional și național).

Evenimentul este organizat sub auspiciile celei de-a 120-a aniversări de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Iran.

Vezi atasat agenda: Agenda Finala – 

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2023)

Suspendare provizorie sentinta faliment actionar majoritar

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (29/11/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 21/22.12.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (29/11/2023)

Electrica a atras o noua finantare de 17,4 mil. euro prin Fondul de Modernizare

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/11/2023)

Depunere Oferta publica de cumparare actiuni EVER