Update articol:

Malta: Percheziţie a poliţiei în locuinţa fostului premier Joseph Muscat

malta Sursa visitmalta.com

Poliţia din Malta a percheziţionat miercuri locuinţa fostului prim-ministru Joseph Muscat, confiscând documente şi telefoane mobile, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Percheziţia poliţiei a început la ora locală 07.00 (06.00 GMT) şi a durat mai multe ore, Muscat afirmând că este doar “pe jumătate surprins” de descinderea oamenilor legii şi că o aştepta.

Fostul politician a declarat pentru Times of Malta că le-a dat anchetatorilor “tot ce au cerut”, inclusiv documente şi echipament electronic care îi aparţin lui, soţiei şi celor două fiice.

El a mai spus că a primit un pont despre percheziţie de la un membru al unui partid de opoziţie din Malta.

Muscat a fost prim-ministru al Maltei între 2013 şi 2020, obţinând majorităţi record pentru Partidul Laburist la două scrutine consecutive, înainte de a cădea în dizgraţie şi a fi silit să demisioneze din cauza acuzaţiilor de corupţie legate de uciderea jurnalistei Daphne Caruana Galizia.

Raidul poliţiei a avut în vedere o investigaţie privind un contract de mai multe milioane de euro privind privatizarea a trei spitale de stat. Acordul a fost semnat în timpul mandatului de premier al lui Muscat.

Muscat a primit 60.000 de euro de la o companie cu legături cu operatorul privat al celor trei spitale în acelaşi an. El a pretins că banii au reprezentat o plată pentru activitate de consultanţă pe care a prestat-o şi care nu avea legătură cu Malta.

“Neg cu fermitate orice ilegalitate”, a declarat el miercuri după percheziţia poliţiei la domiciliul său.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative