Update articol:

Manfred Weber, candidat la şefia Comisiei Europene: “Sunt împotriva Nord Stream 2, nu este în interesul UE”

PPE a anunţat că vrea menţinerea lui Manfred Weber pentru postul de preşedinte al Executivului UE. https://twitter.com/ManfredWeber PPE a anunţat că vrea menţinerea lui Manfred Weber pentru postul de preşedinte al Executivului UE. https://twitter.com/ManfredWeber

Politicianul german conservator Manfred Weber, candidat al Partidului Popular European, a declarat unui ziar polonez că va face tot ce poate pentru a opri proiectul gazoductului Nord Stream 2, între Rusia şi Germania, dacă va ajunge preşedinte al Comisiei Europene, transmite www.handelsblatt.com.

“Sunt împotriva acestui proiect. Nu este în interesul UE”, a declarat marți politicianul pentru Polska Times.

Weber, care are cea mai puternică forță în Parlamentul European la alegerile europene din mai, are șanse bune pentru a fi ales în funcția de președinte al Comisiei Europene. “În calitate de șef al Comisiei Europene, voi folosi toate căile de atac necesare pentru a împiedica Nord Stream 2”, a mai spus Weber. 

Astfel, prin declaraţiile sale, Weber se opune poziției guvernului federal, care apără conducta de gaz prin Marea Baltică. 

Atitudinea lui Manfred Weber față de Nord Stream 2 a declanșat critici puternice în rândul politicienilor germani. Joachim Pfeiffer (CDU) consideră că Nord Stream 2 creează o situație avantajoasă pentru toată Europa şi că proiectul consolidează atât securitatea aprovizionării în întreaga Europă, cât și competitivitatea pieței interne europene a energiei.

Prin conducta Nord Stream 2, pe sub Marea Baltică, ar urma să se transporte anual 55 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din Rusia în Germania.

Candidatura lui Weber la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene este susţinută de Partidul Popular European (PPE), iar dacă formaţiunea conservatoare obţine un rezultat bun la alegerile europarlamentare din mai, el ar putea fi succesorul lui Jean-Claude Juncker.

BVBStiri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (14/06/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 7 - 11 iunie 2021

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (14/06/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 07.06-11.06.2021

MedLife S.A. (M) (14/06/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 7-11 iunie 2021

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (14/06/2021)

Notificare Swiss Capital inaintea perioadei de stabilizare