Update articol:
COMUNICAT

Mannai Corporation QPSC intră în negocieri exclusive cu un grup de investitori condus de Bain Capital Private Equity pentru a ceda Inetum

Consiliul de Administrație al Mannai Corporation QPSC a aprobat, într-o ședință din 18 ianuarie 2022, intrarea în negocieri exclusive cu un grup de investitori, care este condus de Bain Capital Private Equity și care include NB Renaissance, pentru cedarea întregului său acționariat la Inetum S.A.

Cedarea propusă ar cuprinde toate acțiunile Inetum S.A. deținute de Mannai Corporation QPSC, care reprezintă aproximativ 99% din capitalul social al Inetum S.A. pe o bază nediluată. Inetum S.A. este compania mamă a unui grup internațional care furnizează servicii și soluții digitale.

Grupul de investitori este condus de Bain Capital Private Equity și include NB Renaissance și echipa de management a Inetum.

„Mannai Corporation QPSC este mândră că a colaborat cu Inetum și cu echipa sa excelentă de management în perioada extraordinară de creștere și expansiune din ultimii șase ani. Ne bucurăm că Inetum are acum oportunitatea de a-și continua traiectoria de creștere și de a căuta noi orizonturi alături de Bain Capital Private Equity și partenerii săi”, a declarat Keith Higley, director la Mannai Corporation QPSC.

„Folosind rețeaua noastră locală, stabilită prin mai multe investiții anterioare în Franța, am reușit să dezvoltăm o relație puternică cu echipa de management a Inetum și să le apreciem experiența îndelungată, credibilitatea în sectorul de activitate și istoricul de impulsionare a evoluției în afaceri. Suntem foarte încântați să colaborăm cu Management și cu NB Renaissance pentru a profita de oportunitatea aceasta”, a declarat Matthias Boyer Chammard, Managing Director la Bain Capital Private Equity.

„Inetum este un jucător de top în transformarea digitală, un partener care își sprijină clienții să profite de oportunitățile oferite de tehnologie. Am dezvoltat această oportunitate prin aprovizionarea noastră tematică în servicii IT, după ce am investit în alte companii din sector (inclusiv Engineering în Europa și Genpact și Brillio la nivel global). Suntem foarte încântați de oportunitatea de a sprijini creșterea Inetum prin investiții organice și anorganice”, a declarat Giovanni Camera, director la Bain Capital Private Equity.

„Împreună cu noii noștri parteneri, vedem un potențial mare de a accelera și mai mult evoluția și capacitățile Inetum în zonele geografice și de afaceri în care ne desfășurăm activitatea”, a declarat Vincent Rouaix, Președinte și CEO al Inetum. „Echipa de la Bain Capital Private Equity are o franciză franceză foarte credibilă și cunoaștere solidă a sectorului la nivel global. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu ei pentru a duce Inetum la următorul nivel de creștere în următorii ani.”

Organismele de reprezentare a angajaților din cadrul grupului Inetum vor fi consultate și acționarilor Mannai Corporation QPSC li se va cere să aprobe cedarea propusă în cadrul unei adunări generale extraordinare care va fi convocată în timp util. Finalizarea cedării propuse va fi condiționată de obținerea avizelor necesare de la autoritățile antitrust și de reglementare competente. Informări suplimentare vor fi făcute în timp util.

Mannai Corporation QPSC este consiliată de Crédit Agricole Corporate and Investment Bank, J.P. Morgan și Lazard Frères în calitate de consilieri financiari și Clifford Chance Europe LLP în calitate de consilier juridic.

Bain Capital și NB Renaissance sunt consultate de Credit Suisse, Torch Partners și Eight Advisory, precum și de Weil, Gotshal & Manges LLP în calitate de consilier juridic.

Mannai Corporation QPSC este un conglomerat diversificat cotat la bursă, care acoperă sectoarele cheie ale industriei și serviciilor. Creat în urmă cu 70 de ani și cu sediul în Doha, Qatar, grupul a crescut de-a lungul anilor printr-un portofoliu de afaceri și o strategie de diversificare geografică. Astăzi, activitățile de bază ale grupului includ tehnologia informației și comunicațiilor, distribuția de automobile, vânzarea de bijuterii, distribuția de echipamente grele și servicii de inginerie pentru industria petrolului și a gazelor.

Inetum este o companie agilă de servicii IT care oferă servicii și soluții digitale, un grup global care ajută companiile și instituțiile să profite la maximum de fluxul digital. Într-un context de mișcare perpetuă, în care nevoile și uzanțele sunt în mod constant reinventate, grupul Inetum se angajează față de toți acești jucători să inoveze, să continue să se adapteze și să fie un lider în domeniu. Cu profilul său multi-expert, Inetum oferă clienților săi o combinație unică de proximitate, o organizare sectorială și soluții de calitate industrială. Operând în peste 26 de țări, Grupul are aproape 27.000 de angajați și în 2020 a generat venituri de 1,966 miliarde EUR.

Bain Capital Private Equity a colaborat îndeaproape cu echipe de management pentru a oferi resursele strategice care construiesc companii de succes și le ajută să prospere încă de la înființarea sa în 1984. Echipa globală a Bain Capital Private Equity, de aproximativ 250 de profesioniști, creează valoare pentru companiile sale din portofoliu prin platforma sa globală și prin capacitatea de expertiză în industriile verticale cheie, în segmente precum asistență medicală, retail, servicii financiare și de afaceri, industrie și tehnologie, media și telecomunicații.

Bain Capital are 22 de birouri pe patru continente. Firma a făcut investiții primare sau suplimentare în peste 1.000 de companii de la înființare. Pe lângă capitalul privat, Bain Capital investește în diverse clase de active, inclusiv credit, imobiliare, capital public și capital de risc, gestionând aproximativ 150 de miliarde de dolari în total și valorificând platforma comună a companiei pentru a captura oportunități în domenii strategice de interes.

NB Renaissance sprijină antreprenorii și echipele de management ambițioase cu scopul de a crea afaceri care se poziționează drept lideri pe piață. Parte a Neuberger Berman din 2015, NB Renaissance gestionează în prezent angajamente de 2,3 miliarde EUR de la un grup de investitori italieni și internaționali de înaltă calitate. NB Renaissance a investit în prezent în 11 companii, printre care se numără organizații de top din Italia. NB Renaissance poate conta pe o echipă de 20 de profesioniști în capitalul privat în Italia și este susținută de platforma globală de capital privat Neuberger Berman, formată din peste 245 de profesioniști.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/12/2023)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot >15%

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot <5%

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014