Update articol:

Maramureş: 70 MW de energie electrică vor fi produşi odată cu instalarea unor parcuri fotovoltaice

fotovoltaice Sursa Facebook

În judeţul Maramureş vor fi produşi în viitorul apropiat 70 MW de energie electrică odată cu realizarea unor parcuri fotovoltaice în localităţile Copalnic-Mănăştur, Groşi, Târgu Lăpuş, Baia Sprie şi Lăpuşel, a informat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

“Nevoia de a utiliza resurse regenerabile de energie este în continuă creştere la nivel european şi, în acest sens, am iniţiat proiectele de hotărâre (…) privind trecerea a trei terenuri din Copalnic-Mănăştur, Groşi şi Târgu Lăpuş în domeniul public al judeţului Maramureş, terenuri pe care vom construi parcuri fotovoltaice. La Copalnic-Mănăştur parcul fotovoltaic va fi construit pe 24 de hectare, la Groşi suprafaţa este de 25 de hectare, iar la Târgu Lăpuş parcul fotovoltaic va fi realizat pe 15 hectare. Un alt parc fotovoltaic va fi construit în zona Baia Sprie, pe o suprafaţă de 10 hectare din terenul primit de la Primăria Baia Sprie pentru realizarea primului parc industrial din Maramureş, pe fâşia de protecţie a iazului de decantare de la Tăuţii de Sus, care nu poate fi folosit pentru construirea de facilităţi industriale. Energia produsă în acest parc fotovoltaic va fi utilizată în parcul industrial de la Baia Sprie”, a spus Ionel Bogdan, potrivit Agerpres.

De asemenea, în localitatea Lăpuşel, în zona Centrului Althera, pe o suprafaţă de 15 hectare va fi construit un parc fotovoltaic, proiect care este aproape finalizat.

“În total, vor fi produşi peste 70 MW în Maramureş, prin fonduri europene. În continuare, vom analiza încă una sau două locaţii pentru construirea de sisteme fotovoltaice în Maramureşul istoric, astfel încât să avem o distribuţie cât mai echilibrată de energie verde în judeţul nostru”, a precizat Ionel Bogdan.

Potrivit acestuia, o serie de clădiri de utilitate publică vor fi dotate cu panouri fotovoltaice.

“Şi pe partea de prosumatori vom realiza o serie de proiecte, prin care vor fi dotate cu panouri fotovoltaice clădirile Consiliului Judeţean Maramureş, Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, clădiri ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş şi clădirile şcolilor speciale din judeţ. Odată realizate aceste proiecte, vom reduce costurile cu energia şi vom putea produce energie electrică pentru vânzare”, a mai spus Ionel Bogdan.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (02/02/2023)

Solicitare convocare AGEA

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (02/02/2023)

Rezultatul operatiunilor de rascumparare de unitati de fond din 31 ianuarie 2023

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (02/02/2023)

Notificare cu privire la numarul si tipul investitorilor

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (02/02/2023)

Webcast audio/teleconf cu investitorii si analistii - rezultate preliminare 2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Aprobarea ofertei publice de cumparare