Update articol:

Marcel Ciolacu: Am decis că vom vota prelungirea stării de urgenţă

Sursa foto: facebook.com

PSD va vota joi în plenul Parlamentului pentru prelungirea stării de urgenţă cu 30 de zile, aşa cum prevede decretul emis de preşedintele Klaus Iohannis.

Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Comitetului Executiv Naţional al partidului.

“Guvernul a ajuns într-un punct critic, lucrurile nu mai pot continua aşa. Am un mesaj foarte clar – PSD va fi responsabil, ca de fiecare dată. Am înţeles că în acest moment Guvernul nu doreşte să testeze masiv populaţia ca să putem discuta apoi despre o repornire a economiei şi despre ridicarea treptată a interdicţiilor, dar nu putem nici să ne jucăm cu sănătatea şi siguranţa oamenilor, aşa cum o face ministrul Vela prin deciziile sale. Vom prelua controlul în Parlament și vom vota toate legile necesare pentru a proteja nivelul de trai al românilor, locurile de muncă, dar și măsurile cerute insistent de mediul de afaceri sau de cei din agricultură. Avem o majoritate în Parlament, o majoritate decisă să ia măsurile pe care Guvernul nu le ia. De aceea, am decis astăzi că vom vota prelungirea stării de urgenţă, dar şi că determinăm, în acelaşi timp, Guvernul să acţioneze, să facă ceva concret pentru oameni. Chiar de astăzi, în proiectul de hotărâre privind încuviinţarea prelungirii stării de urgenţă adoptat de comisiile de specialitate am prevăzut ca măsurile luate de Guvern să fie temeinic motivate, să nu mai revină a doua zi asupra lor pentru că şi-au dat seama între timp că au greşit”, a spus Marcel Ciolacu într-un mesaj video postat pe Facebook după şedinţa conducerii PSD, potrivit Agerpres.

El a adăugat că în termen de 60 de zile de la încetarea stării de urgenţă, Curtea de Conturi va trebui să facă un control şi să prezinte Parlamentului un raport, pentru ca toată lumea să ştie cum s-au făcut achiziţiile publice.

“De săptămâna viitoare vom continua să votăm în Parlament legi pentru a proteja nivelul de trai al populaţiei, locurile de muncă, dar şi măsuri cerute insistent de mediul de afaceri sau de cei din agricultură. Dragi români, vă asigur că nu sunteţi singuri în această nenorocire. Împreună putem trece peste această grea încercare”, a afirmat acesta.