Update articol:

Marea Britanie alocă 160 milioane de lire pentru infrastructura eoliană maritimă

granita anglia Sursa foto: pixabay.com

Guvernul Marii Britanii a anunţat sâmbătă un fond de 160 milioane lire sterline (190 milioane euro) pentru subvenţionarea construirii de parcuri “offshore” şi alte infrastructuri relaţionate cu producţia de energie eoliană maritimă, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Proiectul face parte din planul de creştere a producţiei de energie curată pe parcursul următorului deceniu, pe care Executivul britanic îl va susţine la reuniunea pentru climă COP26, de la Glasgow (Scoţia).

Fondurile publice “vor impulsiona investiţiile private” în sector şi vor permite dezvoltarea infrastructurilor capabile “să producă la scară largă turbine plutitoare” şi instalarea acestora pe mare.

Această activitate va crea mii de noi locuri de muncă în Marea Britanie în următorii ani, a semnalat, într-un comunicat, premierul britanic, Boris Johnson.

Coastele scoţiene, în faţa oraşului Aberdeen, în Marea Nordului, precum şi cele galeze, unde se “combină apele adânci cu vânturile puternice”, sunt două dintre locaţiile unde Guvernul britanic intenţionează să impulsioneze industria de energie eoliană.

Luna aceasta, compania spaniolă Iberdrola a anunţat că intenţionează să investească prin intermediul filialei sale britanice Scottish Power 6 miliarde de lire în plus (7,090 miliarde euro) în construcţia parcului eolian maritim East Anglia Hub.

Proiectul parcului eolian din estul Angliei, din care a fost construită deja prima fază, va oferi energie verde pentru 2,7 milioane de locuinţe din Marea Britanie şi va crea 7.000 de locuri de muncă, a subliniat Guvernul britanic.

BVB | Știri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (19/01/2022)

Deschiderea a doua noi restaurante

CARBOCHIM S.A. (CBC) (19/01/2022)

Hotarari AGA E 05.01.2022- Versiune in limba engleza

IAR SA Brasov (IARV) (19/01/2022)

Convocare AGAO 23.02.2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/01/2022)

Informare asupra Bugetului de venituri si Cheltuieli pentru anul 2022