Update articol:

Marea Britanie: Directorii MI5 şi FBI avertizează asupra intensificării spionajului comercial din partea Chinei

cybersecurity atac cibernetic Sursa Pixabay

Directorii FBI şi MI5 au avertizat miercuri cu privire la o intensificare a activităţilor de spionaj comercial ale Chinei în Occident, într-un discurs comun rar, care a avut loc la sediul serviciilor secrete britanice din Londra, transmite joi AFP, potrivit Agerpres.

În faţa unei audienţe formate din oficiali şi directori din lumea afacerilor la Thames House, directorul general al MI5, serviciul intern de informaţii al Regatului Unit, Ken McCallum, şi directorul poliţiei federale americane, Chris Wray, au afirmat că ameninţarea din partea spionilor chinezi este în continuă creştere.

Potrivit lui Ken McCallum, MI5 a avut grijă să îşi extindă operaţiunile în relaţie cu China.”Astăzi efectuăm de şapte ori mai multe investigaţii decât în 2018″, a spus el.”Plănuim să le extindem încă pe atât, menţinând în acelaşi timp un efort major împotriva ameninţărilor ascunse ruseşti şi iraniene”.

Potrivit acestuia, serviciile de informaţii chineze adoptă o abordare lentă şi răbdătoare în dezvoltarea surselor şi accesarea informaţiilor, iar puţine ţinte se identifică ca atare.”Activităţi ostile au loc în prezent pe pământul britanic”, a spus el.

“În ceea ce priveşte volumul, cea mai mare parte a ceea ce este ameninţat de agresiunea Partidului Comunist Chinez nu sunt, ca să spunem aşa, lucrurile de care mă ocup, ci cu ceea ce vă ocupaţi voi – expertiză, tehnologie, cercetare şi avantaj comercial de vârf, dezvoltate şi deţinute de persoane din această sală şi de alţii ca voi”, a adăugat el.

Chris Wray a spus că ameninţarea chineză este un “pericol complex, durabil şi omniprezent” pentru SUA şi Marea Britanie, precum şi pentru alţi aliaţi.

China este “hotărâtă să vă fure tehnologia… şi să o folosească pentru a vă submina activităţile şi a vă domina piaţa”, a spus directorul FBI.

Ambii au avertizat, de asemenea, că o invazie a Chinei în Taiwan va perturba masiv comerţul şi industria la nivel mondial.

Directorii FBI şi MI5 au cerut comunităţii de afaceri să rămână vigilentă şi să semnaleze eventuale ameninţări.”Partidul Comunist Chinez este interesat de sistemele noastre democratice, mediatice şi juridice. Nu pentru a le imita, din păcate, ci pentru a le folosi în beneficiul său”, spus McCallum.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni