Update articol:

Marea Britanie își scoate armata ca să livreze combustibil, pe măsură ce britanicii cumpără în panică

  • Cumpărarea în panică a benzinei în Marea Britanie în ultimele săptămâni a provocat cozi luni la stații.

  • Aproximativ 200 de militari urmează să fie desfășurați în cadrul Operațiunii Escalin, o strategie concepută de guvernul britanic pentru a ajuta la reducerea constrângerilor de aprovizionare cu combustibil cauzate de o penurie majoră de șoferi de camioane.

  • Kallum Pickering, economist senior la banca de investiții Berenberg, a declarat că criza combustibilului din Marea Britanie este un „semn de avertizare” pentru perspectivele economice ale țării.

 

Soldații britanici au început să livreze combustibil în Marea Britanie, deoarece cumpărarea în panică a benzinei continuă în unele părți ale țării, potrivit CNBC.

Aproximativ 200 de militari urmează să fie desfășurați ca parte a operațiunii Escalin, o strategie concepută de guvernul britanic pentru a ajuta la reducerea constrângerilor de aprovizionare cu combustibil cauzate de o penurie majoră de șoferi de camioane.

Cumpărarea în panică a benzinei în Marea Britanie în ultimele săptămâni a provocat cozi lungi în afara benzinăriilor, dintre care multe au rămas complet goale. În timp ce situația a început să se îmbunătățească în majoritatea părților țării, lipsa rămâne acută în Londra și sud-estul Angliei.

Marea Britanie are o lipsă estimată de 100.000 de șoferi de camioane, ceea ce a perturbat livrarea de combustibil, alimente și mărfuri în întreaga țară. Brexit-ul, modificările de reglementare și pandemia Covid-19 sunt printre problemele care contribuie la această problemă.

Pe lângă utilizarea armatei, guvernul a luat măsuri precum suspendarea legilor concurenței pentru industria combustibililor și acordarea a mii de vize temporare șoferilor de camioane, pentru a încerca să ușureze provocările logistice ale sectorului.

„Semn de avertizare” pentru economie

Kallum Pickering, economist senior la banca de investiții Berenberg, a declarat că criza combustibilului din Marea Britanie este un „semn de avertizare” pentru perspectivele economice ale țării.

Într-o notă de luni, Pickering a declarat că achiziția în panică în curs de desfășurare în Marea Britanie „evidențiază starea tristă a [țării], precum și potențialul de a avea consecințe mai grave în viitor”.

El a adăugat că, deși SUA și alte economii europene majore s-au confruntat atât cu lipsuri structurale cât și cu o lipsă de șoferi de camioane, faptul că aceste penurii au declanșat cumpărarea în panică a fost o problemă specifică Marii Britanii.

“Întreg episodul pune întrebarea de ce Marea Britanie, din nou, pare să fie lovită mai tare decât alte economii”, a spus el. „În opinia mea, panica și isteria din Marea Britanie reflectă parțial lipsa tot mai mare de încredere a publicului în capacitatea guvernului de a gestiona economia și de a rezolva problemele atunci când apar.”

Pickering a menționat că cumpărarea în panică ar putea deveni o caracteristică a economiei din Marea Britanie – pe care a descris-o drept „deranjantă”.

În ciuda problemelor de aprovizionare pe termen scurt, Marea Britanie rămâne pe o traiectorie solidă de recuperare pentru moment, potrivit Berenberg. Banca de investiții se așteaptă ca PIB-ul țării să crească cu 6,9% în 2021, dar și-a redus perspectivele pentru 2022 la o creștere de 5%, de la 5,8%.

 

BVB | Știri BVB

PRIMARIA ORASULUI NAVODARI (NAV27) (25/10/2021)

Plata cuponului 25 si rambursare rata principal 25 & calcul rata dobanda pentru cuponul 26

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (25/10/2021)

Plata cuponului 25 si rambursare rata principal 24 & calcul rata dobanda pentru cuponul 26

Erste Group Bank AG (EBS) (25/10/2021)

Notificare - detineri > 4%

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/10/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 18 - 22 octombrie 2021