Update articol:

Marii producători de petrol din OPEC+ au decis să reducă uşor producţia pentru a stabiliza piaţa

OPEC

Grupul OPEC+, compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători de ţiţei, a decis luni o reducere modestă a producţiei de petrol, în ideea de a susţine preţurile afectate de îngrijorările referitoare la o recesiune, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Reuniţi la Viena, reprezentanţii celor 13 state membre ale Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi ai celor 10 state aliate, reuniţi sub umbrela OPEC+, au convenit ca, începând din luna octombrie, “să revină la cotele de producţie din luna august” ceea ce înseamnă o reducere a producţiei cu 100.000 de barili pe zi comparativ cu producţia din luna septembrie, se arată într-un comunicat de presă publicat la finalul reuniunii.

Decizia surprinzătoare a OPEC+, prima reducere a producţiei de petrol adoptată în ultimele 12 luni, inversează practic majorarea modestă a producţiei decisă la începutul lunii august ca răspuns la presiunile venite din partea preşedintelui SUA, Joe Biden. Între timp însă cotaţia barilului de ţiţei Brent a scăzut până la aproximativ 93 de dolari barilul, de la 120 de dolari în luna iunie, pe fondul temerilor privind încetinirea economică şi o posibilă recesiune în Occident.

Grupul marilor producători de petrol, care s-a reunit luni în videoconferinţă, a lăsat deschisă poarta pentru o nouă reuniune care ar putea fi organizată oricând dacă va fi nevoie pentru a “răspunde la evoluţiile de pe piaţă”. Următoarea reuniune ministerială a OPEC+ este programată pentru data de 5 octombrie.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/09/2022)

Notificare prag detineri/vot <5%

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

PROMATERIS S.A. (PPL) (29/09/2022)

Modificari in structura actionariatului

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (29/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)