Update articol:

Marius Chiriac este noul director general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia

Marius Chiriac, fostul coordonator al activității Enel X România, a preluat la începutul lunii mai funcția de director general al companiilor Enel Energie și Enel Energie Muntenia, care dețin împreună cel mai mare portofoliu de clienți pe piața concurențială de energie electrică din România. Michele Abbate, cel care a condus companiile de furnizare de energie electrică și gaze naturale ale grupului Enel în România începând cu luna septembrie 2017, va prelua o altă poziție în cadrul Grupului Enel, potrivit unui comunicat.

Ne bucurăm să îl avem pe Marius Chiriac în funcția de director general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia. Cunoștințele sale în domeniul furnizării energiei și gazelor naturale împreună cu experiența sa în coordonarea strategiilor de afaceri îl fac un candidat ideal pentru acest post. Aș dori, de asemenea, să-mi exprim aprecierea față de Michele Abbate pentru munca excelentă pe care a făcut-o în ultimii patru ani în calitate de director general al companiilor de furnizare a energiei Enel și să-i doresc succes în noua poziție”, a spus Carlo Pignoloni, CEO & Country Manager Enel România.

M-am alăturat echipei Enel acum 14 ani, când România făcea primii pași către liberalizarea pieței de energie electrică pentru consumatorii casnici, proces în care m-am implicat activ. Companiile de furnizare Enel au fost încă de la început jucători principali în procesul liberalizării ceea ce a făcut ca, astăzi, 76% dintre clienții casnici din portofoliul acestora să fie pe piața concurențială, cea mai mare pondere dintre toți furnizorii mari din România. Sunt onorat să încep un nou capitol în cadrul Enel Energie și Enel Energie Muntenia pentru a duce la bun sfârșit acest proces complex al liberalizării pieței de energie, a declarat Marius Chiriac, director general al Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

Absolvent al Universității Politehnica București, Facultatea de Energetică, Marius Chiriac are o experiență de peste 11 ani în cadrul grupului Enel. S-a aflat la conducerea Enel X România încă de la lansarea companiei, în 2018, dând startul celui mai mare plan de dezvoltare de infrastructură pentru mobilitatea electrică din țară. Anterior, a ocupat în cadrul Enel Energie și Enel Energie Muntenia funcții precum Head of Marketing și Head of Sales and Energy Management.

În calitate de director general al companiilor de furnizare de energie electrică și gaze naturale Enel Energie și Enel Energie Muntenia, Marius Chiriac va coordona strategia generală de business și activitățile de furnizare și vânzare ale grupului Enel în România. Obiectivul său este de a dezvolta o gamă variată de oferte care să răspundă nevoilor actuale ale consumatorilor de energie electrică și gaze naturale, prin pachete integrate de utilități și servicii cu valoare adăugată.

Enel Energie și Enel Energie Muntenia au în portofoliu peste 3 de milioane de clienți. Aproximativ 2,9 milioane dintre aceștia sunt consumatori casnici de energie electrică, trei sferturi aflându-se deja pe piața concurențială. În urma campaniilor de informare derulate anul trecut și continuate în 2021, aproximativ 140.000 de consumatori casnici au optat în primul trimestru al acestui ani pentru oferte pe piața concurentială, cu 40% mai mult față de perioada similară a anului trecut.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, precum și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de circa 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 130.300 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie și Enel Energie Muntenia unii dintre principalii furnizori de energie din țară iar oferta lor include atât electricitate și gaze naturale, cât și servicii cu valoare adăugată (asistență, iluminat și altele). Enel Green Power România este unul dintre cei mai mari producători de energie regenerabilă din țară, cu o capacitate gestionată de 534 MW prin cele 12 instalații eoliene și solare situate în Dobrogea și Banat. Enel X România este parte din Enel X, linia de afaceri globală a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoare în care energia prezintă cel mai mare potențial de transformare: orașe, case, industrii și mobilitate electrică.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie