Update articol:

Marius Dănuț Carașol, fostul șef al Transelectrica – trimis în judecată în stare de arest

Marius-Dănuț CARAȘOL, președintele Directoratului CNTEE Transelectrica

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus, prin rechizitoriul din data de 5 decembrie 2019, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals prev. de art. 323 Cod penal ( în legătură cu diploma de inginer seria D nr. 0286614 depusă la cererea de angajare la General Electro Proexim), uz de fals prev. de art. 323 Cod penal  (în legătură cu diploma de inginer seria D nr. 0286614 depusă la cererea de angajare la Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica” SA) și înșelăciune prev. de art. 244 alin. 1 și 2 din Codul penal ( parte civilă Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ,,Transelectrica” SA), toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din Cp.

Procurorii spun: “În fapt, inculpatul a utilizat acte false, respectiv documente de studii din care reieșea faptul că a urmat cursurile Universității Politehnica București, Facultatea de inginerie electrică, fiind inginer diplomat, pentru angajarea sa la diferite entități economice.

În baza art.330 din Codul de procedură penală, procurorii au propus instanței de judecată menținerea măsurii preventive a arestului preventiv  luată față de inculpat, precum și a tuturor măsurilor asiguratorii dispuse în cauză, respectiv menținerea sechestrului asigurator instituit asupra a două imobile și a unui cont bancar.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Judecătoriei Sectorului 1  București, spre competentă soluționare.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Fostul șef al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost reținut, în luna noiembrie,  fiind acuzat de înșelăciune și uz de fals, pentru că s-ar fi folosit de documente false care atestau studii necesare angajării în companie.

Procurorii spuneau atunci: “În urma cercetărilor efectuate pentru  săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals, constând în modalitatea frauduloasă de angajare în cadrul unei companii naționale de interes strategic  prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau, nereal, studii superioare necesare ocupării funcției în cauză, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casație și Justiție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea inculpatului și formularea propunerii de arestare preventivă a acestuia.

La mijlocul lunii septembrie, Carşol a fost înlocuit din funcţie, după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora şi-ar fi falsificat CV-ul susţinând că a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti. Ulterior, Caraşol nu a putut fi găsit pentru a explica situaţia.

Reprezentanţii Politehnicii au precizat că persoana respectivă a fost student în cadrul universităţii, însă nu şi-a finalizat studiile.

Conducerea Transelectrica a decis formularea unei plângeri penale împotriva lui Marius Caraşol. 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/11/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 22 - 26 noiembrie 2021

RAIFFEISEN BANK - OBLIGATIUNI 2029 (RBRO29) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere

RAIFFEISEN BANK - OB. 2028 (RBRO28) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere

RAIFFEISEN BANK _ OB. 2026 (RBRO26) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere