Update articol:
ROMÂNIA DIGITALĂ ONLINE FORUM

Marius Motofei, Vodafone: Există o corelație între digitalizare și prosperitate – VIDEO

Marius Motofei Vodafone Romania

Există o corelație între digitalizare și prosperitate, a spus Marius Motofei, Director Enterprise Solutions, Vodafone România, la cea de-a treia ediție a Forumului România Digitală organizat de Financial Intelligence, marți, 15 iunie 2021.

Domnia sa a spus că, în domeniul digitalizării, deși avem o viteză de internet și o acoperire extraordinară, pe indexul DESI, România este pe ultimul loc. Indexul urmărește un ansamblu de elemente – conectivitate, capital uman, digitalizarea instituțiilor publice, modul în care folosim internetul și, nu în ultimul rând, cum reușim să facem integrarea tehnologiilor digitale în cadrul afacerilor.

Din fericire, asta ne dă foarte mult potențial, a spus domnul Marius Motofei: “Acum România se situează la 36 din 100 în indexul DESI. Conform unui raport realizat de Deloitte pentru grupul Vodafone, dacă am ajunge la un indice de 90, ceea ce nu este foarte complicat, PIB-ul României ar crește cu 16%. Din perspectiva digitalizării serviciilor publice, suntem doar în fața Greciei. Iar țările nordice sunt probabil cele mai avansate și cu o corelație cu PIB-ul foarte mare.

Ce putem să facem? Avem o oportunitate istorică pe care o reprezintă fondurile UE prin PNRR- faptul că putem sa atragem niște sume importante și să le alocăm în principiu pe zona de infrastructură și de digitalizare a IMM-urilor.”

Domnul Motofei a amintit că, recent Vodafone a lansat V-Hub, o colecție de reurse pentru companiile mici și mijlocii despre ce înseamnă digitalizarea și ce soluții digitale pot adopta pas cu pas. Este o platformă de conținut, la care are acces orice afacere din Romania.

În zona de digitalizare a serviciilor publice, vorbim de educație, sănătate, e-Guvernare și zona Smart – Smart city, agricultură, păduri inteligente, domenii în care Vodafone a derulat proiecte și are expertiză și capacitatea de a colabora pe astfel de inițiative în viitor, a mai spus reprezentantul companiei.

Acesta apreciaza că mediul privat și cel public trebuie să stea la masă mai des, să puna în practică expertiza: “Perspectiva este una extraordinară și sunt convins că împreună cu autoritățile statului vom face o schimbare majoră în bine a României”.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/08/2021)

Rezultate exprimare optiune conform Hotararea nr. 3 AGEA 27.04.2021

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/08/2021)

Convocare AGAE_07/08 Septembrie 2021

TERAPLAST SA (TRP) (03/08/2021)

Hotarare CA din 02.08.2021

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (03/08/2021)

Conferinta telefonica investitori si analisti - S1 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (03/08/2021)

Solutionare definitiva litigiu KJK Balkan Holding S.a.r.l