Update articol:

Mark Mobius: Criptomonedele – o religie, nu o investiție

Renumitul investitor Mark Mobius a numit miercuri criptomonedele o religie, alăturându-se unui cor de sceptici ai monedelor digitale într-un moment în care bitcoinul și eterul se tranzacționează aproape de maximele istorice.

„Nu este o investiție, este o religie”, a spus fondatorul Mobius Capital Partners la CNBC.

„Oamenii nu ar trebui să privească aceste criptomonede ca pe un mijloc de a investi. Este un mijloc de a specula și de a te distra. Dar apoi trebuie să te întorci la acţiuni la sfârșitul zilei”, a adăugat el.

Mobius nu este singurul care critică criptomonedele. CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a criticat, de asemenea, în mod vocal bitcoin-ul, mai ales recent numind-o „fără valoare” și „aurul proștilor” la o conferință de investiții din octombrie.

Investitorul miliardar Paul Tudor Jones, pe de altă parte, crede că criptomonedele  au locul lor și a declarat luna trecută că criptomonedele sunt un pariu mai bun împotriva inflației chiar și decât aurul.

Mobius, un guru al piețelor mondiale care a avut o carieră îndelungată la Franklin Templeton înainte de a-şi lansa propriul fond, consideră că acțiunile sunt cel mai bun pariu din cauza factorilor monetari şi a inflației.

„Acțiunile sunt cu siguranță răspunsul, deoarece devalorizarea monedei nu va dispărea, ceea ce înseamnă că inflația va continua să fie la o rată ridicată în viitor”, a spus el. „Nu uitați că masa monetară a SUA a crescut cu peste 30%”.

Cu atât de multă lichiditate care există din cauza politicilor monetare laxe ale băncilor centrale din epoca Covid, Mobius a declarat pentru CNBC în septembrie că o mulțime din acești bani vor ajunge înapoi în acțiuni.

În interviul de miercuri, Mobius a spus că a investit în mare parte în Taiwan. „Acum cele mai mari participații ale noastre, avem 20% din fondul nostru în Taiwan, 20% în India și doar aproximativ cinci sau 6% în China.”

Investitorul a spus că în prezent caută cele mai bune oportunități atât pentru software, cât și pentru hardware în India și Taiwan, indicând optimism în ceea ce privește tehnologia.

Mobius a mai spus că acordă atenție și pieței americane, sugerând că are un potențial uriaș, chiar dacă pe Wall Street se tranzacționa la niveluri record. „Credem că piața din SUA va continua să prospere și să continue să meargă bine.” Multe companii din SUA fac, de asemenea, bani pe piețele emergente, a adăugat el.

Principala problemă pentru piața americană este potențialul de creștere a ratelor dobânzilor, a spus Mobius.

 

BVB | Știri BVB

BRK Argint Turbo Short 23 (BKSLVTS4) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

BRK Dow Turbo Short 34350 (BKDOWTSD8) (02/12/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 02 si 05 Decembrie 2022

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2022)

Semnare Memorandum de Intelegere privind Coridorul Vertical