Update articol:

Mastercard va anunţa în curând că orice bancă sau comerciant din reţeaua sa va putea oferi servicii cripto

bitcoin Sursa foto: pixabay.com

*  Mastercard se pregătește să anunțe că oricare dintre miile de bănci și milioanele de comercianți din rețeaua sa de plăți pot integra în curând cripto-ul în produsele lor, potrivit CNBC.

 

Criptoeconomia este pe cale să se extindă. Mastercard se pregătește să anunțe că oricare dintre miile de bănci și milioanele de comercianți din rețeaua sa de plăți poate integra în curând servicii cripto în produsele lor, potrivit CNBC. Acestea includ portofele bitcoin, carduri de credit și de debit în cripto și care permit cheltuirea activelor digitale și programe de loialitate în care punctele companiei aeriene sau hoteliere pot fi convertite în bitcoin.
Pentru a face acest lucru, rețeaua de plăți este în parteneriat cu Bakkt, firma cripto recent desprinsă de Intercontinental Exchange,  care va oferi servicii de custode pentru cei care se vor înscrie în program, au declarat directorii a două firme.

„Vrem să oferim tuturor partenerilor noștri capacitatea de a adăuga mai ușor servicii cripto la orice fac ei”, a declarat Sherri Haymond, vicepreședinte executiv pentru parteneriate digitale Mastercard, într-un interviu. „Partenerii noștri, fie ei bănci, fintech-uri sau comercianți, pot oferi clienților lor posibilitatea de a cumpăra, vinde și deține criptomonede printr-o integrare cu platforma Baktt.”

Interesul pentru bitcoin a rămas ridicat, deoarece criptomoneda a crescut în acest an, atingând un preț record de peste 60.000 USD în această lună. Autoritățile de reglementare din SUA au permis industriei fondurilor să ofere un ETF legat de bitcoin pentru prima dată în această lună, în timp ce marii investitori instituționali precum gigantul de obligațiuni Pimco au spus că iau în considerare tranzacționarea cripto. Acest interes i-a determinat pe clienții Mastercard să ceară rețelei ajutor pentru furnizarea de servicii cripto, potrivit Haymond. În acest fel, băncile pot păstra clienții pe propriile platforme, în loc să vadă dolarii migrând către schimburile cripto, a spus ea.
Anunțul ar putea duce la o extindere semnificativă a modului în care americanii obișnuiți câștigă și cheltuiesc bitcoin și alte criptomonede. Mastercard conduce una dintre rețelele globale de plăți dominante împreună cu Visa și are relații cu peste 20.000 de instituții financiare din întreaga lume. Potrivit companiei, există 2,8 miliarde de carduri Mastercard în uz.

Acțiunile Bakkt, care a început să se tranzacționeze ca o companie publică săptămâna trecută, au crescut cu 234% la anunţul știrii.

Mastercard şi Bakkt urmau să-şi anunţe parteneriatul luni seara, la conferinţa anuală Money20/20 din Las Vegas.

Pe lângă furnizarea de criptomonede și carduri de credit pentru bănci, parteneriatul înseamnă că și comercianții și restaurantele pot începe să ofere recompense în bitcoin în loc de puncte tradiționale, potrivit CEO-ului Bakkt, Gavin Michael. Punctele existente pot fi convertite în cripto la ratele stabilite de companiile participante, oferind clienților posibilitatea de a câștiga un randament, a spus el.

Reducem barierele de intrare, permiţând oamenilor să ia ceva, cum ar fi punctele de recompensă, şi să le schimbe în cripto”, a spus Michael într-un interviu.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/12/2021)

Structura actionariat la data de 26 noiembrie 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (08/12/2021)

Notificari Alfred Karcher SE & Co. KG - versiune limba Engleza

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (08/12/2021)

Reluare tranzactionare ora 16:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 1529/08.12.2021 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni SIF3

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (08/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CARBOCHIM S.A. (CBC) (08/12/2021)

Convocare AGAE 05/06.01.2022 Versiune in limba Engleza