Update articol:

Matteo Salvini, vicepremierul Italiei, i-a transmis actorului Richard Gere să-i ia pe toti migranţii la Hollywood, cu  avionul său privat   

Captura Twitter Captura Twitter

Actorul american Richard Gere, care a venit, vineri, să susţină migranţii prezenţi la bordul Open Arms, o navă blocată de o săptămână în Marea Mediterană, a cerut, sâmbătă, guvernului italian să oprească „demonizarea” migranţilor şi să-i ajute pe cei 160 de migranţi să poată debarca.

În replică,  Matteo Salvini, vicepremier și ministru de Interne al Italiei, care în această săptămână a impus prin parlament sancțiuni mai dure asupra navelor de caritate care încearcă să aducă migranții salvați pe mare în Italia, a avut o reacție ironică la apelul actorului Richard Gere: „Dat fiind că acest milionar generos își face griji pentru migranții de pe Open Arms, nu putem decât să-i mulțumim. Poate să ia la Hollywood, în avionul său privat, toți migranții și să aibă grijă de ei în vilele lui. Mulțumim, Richard!”

Actorul american a comparat situația politică din Italia, unde  Matteo Salvini a refuzat în mod repetat navele de migranți, cu cea a administrației americane a lui Donald Trump. “Avem problemele noastre cu refugiații care provin din Honduras, Salvador, Nicaragua, Mexic … Este foarte similar cu ceea ce se întâmplă aici. Dar peste tot în lume trebuie să ne oprim din a diaboliza fiinţele umane”, a spus el, acuzând politicienii din Italia și Statele Unite de demonizare a migranților.

“Majoritatea oamenilor vorbesc de migranţi, dar pentru mine sunt refugiaţi. Fiecare are povestea sa, sunt oameni extraordinari, puternici, care au trecut prin orori inimaginabile, prin infern, torturi, violuri, închisoare”, a spus Richard Gere, menţionând că acţiunea lui nu are nimic de-a face cu politica, ci doar cu ajutorarea oamenilor aflaţi la ananghie.

Malta a anunţat, sâmbătă, că este dispusă să primească 39 de migranţi salvaţi  de nava Open Arms a ONG-ului spaniol Proactiva, însă nu şi pe cei 121 de refugiaţi prezenţi la bordul vasului de nouă zile. ONG-ul refuză această variantă, dorind ca toţi migranţii să poată debarca în Malta.

Guvernul maltez a precizat, într-un comunicat, că a propus transferul celor 39 de migranţi la bordul unei nave a forţelor militare şi aducerea lor pe pământ maltez, deoarece refugiaţii au fost salvaţi într-o zonă aflată sub responsabilitatea Maltei şi coordonată de Centrul de salvare RCC.

Open Arms a criticat atitudinea Maltei printr-un mesaj postat pe Twitter: „După operaţiunea de salvare din urmă cu câteva ore, Malta acceptă să preia doar 39 de persoane. Refuză să preia şi celelalte 121 de persoane care sunt de nouă zile la bord. Această reacţie a generat o serie de probleme de siguranţă la bord”.

Săptămâna aceasta, executivul Uniunii Europene a solicitat statelor membre să-și manifeste solidaritatea și să găsească o soluție pentru migranţii de le Open Arms.

BVBStiri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (23/06/2021)

Initiere procedura de selectie auditor financiar

COMCM SA CONSTANTA (CMCM) (23/06/2021)

Decizia ASF nr. 800/22.06.2021

WTI LIGHT SWEET TURBO SHORT 1/70/68 (EBWTITS37) (23/06/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 24 si 25 Iunie 2021