Update articol:

Medicul Mihai Cârstoveanu: 30 de bebeluşi au murit la spitalul “Marie Curie” în ultimul an, pentru că medicii nu au avut cu ce să-i trateze (actualizare)

https://www.antena3.ro/ https://www.antena3.ro/

* Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a trimis un control la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, după afirmaţiile medicului Cătălin Cîrstoveanu

Actualizare: Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii vor începe miercuri o acţiune de evaluare a modului de gestionare a activităţii la nivelul Spitalului “Marie Curie”, inclusiv la Secţia ATI, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MS, Oana Grigore.

“Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control vor începe astăzi o acţiune de evaluare a modului de gestionare a activităţii la nivelul unităţii sanitare Marie Curie, inclusiv la nivelul ATI”, a spus Oana Grigore.

….

30 de bebeluşi  au murit la spitalul “Marie Curie” în ultimul an pentru că medicii nu au avut cu ce să-i trateze, a declarat, la Antena 3, medicul Mihai Cârstoveanu, şeful secţiei de Terapie Intensivă de la spitalul “Marie Curie” din Bucureşti. Potrivit acestuia, statul român nu cumpără aparatură sau medicamente și nici nu angajează specialiști.

Cătălin Cîrstoveanu susţine că a făcut memorii la Ministerul Sănătăţii pentru ca bebeluşii „să nu mai moară pe listele de aşteptare”. Acesta a mai acuzat că achiziţiile care ar fi putut salva vieţi s-au făcut doar „pe caiet”.

Medicul a spus la Sinteza Zilei: “Au murit 30 de copii pentru că stau pe listele de aşteptare. Sumele alocate pentru acţiunile prioritare scad de la an la an, deşi memoriile sunt tot mai importante în acest mod. Atenţia pentru pediatre, în ţara aceasta, nu are nicio legătură cu ceea ce înseamnă adulţii.”

Medicul a explicat care este una din marile probleme ale spitalului, nerezolvată de mai bine de un an, este lipsa unui specialist în medicaţia copiilor: “De un an de zile îi rog – Daţi-ne un farmacist clinician lângă noi care să verifice întotdeauna ceea ce scriem pentru că sunt erori de medicaţie. România nu are erori de medicaţie pe nicăieri, în SUA mor mii de oameni de erori de medicaţie, noi nu avem erori de medicaţie şi facem un ping pong al hârtiilor de un an de zile. Asta înseamnă ajutorul, de acolo să vină impunerea, de acolo să fim traşi la răspundere”.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a trimis un control la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, după afirmaţiile medicului Cătălin Cîrstoveanu.