Update articol:

Medima Health a investit 1,5 milioane de euro în noua clinică de imagistică medicală și radiologie deshisă în Otopeni, în parteneriat cu Amethyst

Prof Gheorghe Iana Director Medical Medima Health deshidere clinica Otopeni, Ametyst Radiotherapy RMN CT PET CT cancer Prof Gheorghe Iana Director Medical Medima Health

Medima Health, rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie prin scanare RMN/CT/PET-CT, a deschis o nouă clinică în Otopeni, în parteneriat cu rețeaua europeană Amethyst Radiotherapy. Investiția în cea de a 5-a clinică la nivel național este de 1,5 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă.

Centrul din Otopeni este dotat cu echipament medical de ultimă generație – RMN 3 Tesla General Electric, generația 2021, care are aplicații specializate pentru investigarea avansată a afecțiunilor din sferele oncologică, cardiovasculară, urologică și neurologică, se mai anunță în comunicat. 

În primul trimestru al anului 2021, Medima Health a deschis alte 2 clinici la nivel local, în Călărași și Alba Iulia, urmând să se extindă cu noi centre de excelență în imagistică medicală și radiologie în Sibiu și Târgu Mureș. Parteneriatul cu Amethyst se va extinde și la nivel național, în viitor, spun reprezentanții companiei.

Potrivit oficialilor Medima, echipamentul RMN 3 Tesla reprezintă cea mai performantă aparatură de RMN din România, cu o tehnologie inovatoare ce restabilește standardele imagisticii medicale. Pacienții, în principal cei oncologici, vor beneficia de investigații medicale de înaltă precizie. Imaginile oferite permit medicilor oncologi diagnosticarea precoce a tumorilor , localizarea, stadializarea și, în baza acestor informații, stabilirea celor mai eficiente metode de tratament de către medicii curanți.

„Prin deschiderea unei clinici în parteneriat cu Amethyst Radiotherapy, dorim să venim în sprijinul pacienților oncologici și împreună să ajutăm la o diagnosticare cât mai timpurie a eventualelor afecțiuni. Misiunea Medima Health este prevenția prin screening și analize periodice, atât pentru monitorizarea unei afecțiuni, cât și pentru diagnosticare. Imagistica medicală este esențială în stabilirea diagnosticului, iar tehnologia de ultimă generație prezentă în clinica din Otopeni permite diagnosticarea cu cea mai mare acuratețe. Pandemia a limitat accesul pacienților oncologici la investigații medicale și acum, mai mult ca niciodată, e nevoie de sprijin, iar noi ne dorim să oferim servicii performante de imagistică unui număr cât mai mare de pacienți”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Director Medical Medima Health.

Echipa medicală Medima Health Otopeni reunește unii dintre cei mai buni specialiști radiologi, iar Directorul Medical este medicul radiolog reputat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Președintele Societății de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională. Alături de experiența generală vastă în domeniu, medicii din cadrul Medima dețin supraspecializări în arii diverse ale imagisticii medicale, de la imagistică oncologică, imagistică cardiovasculară, neuroimagistică, până la imagistică musculoscheletală, imagistica sânului și a prostatei.

În 2020, în România au fost înregistrate 98.886 de cazuri noi de cancer. Statistica este una îngrijorătoare, deoarece multe dintre acestea sunt descoperite mult prea târziu, dată fiind și situația din ultimul an. Imagistica medicală și tehnologia performantă, în special, ajută la diagosticarea precoce și la stabilirea celui mai eficient plan de tratament. Ca urmare a parteneriatului cu Medima Health, pacienții oncologici care trec pragul clinicii Amethyst beneficiază de o gamă complexă de servicii medicale, incluzând diagnosticare imagistică, tratament și terapii suport, la cele mai înalte standarde. Sperăm astfel să ajutăm la scăderea numărului de cazuri de cancer diagnosticate tardiv și la recuperarea completă a cât mai multor pacienți”, a declarat Dr. Ciprian Casian, CEO Amethyst Radiotherapy România.

Tehnologia de top din cadrul centrelor Medima constă în echipamente RMN de 1.5 și 3 Tesla, CT și PET-CT de ultimă generație, toate fabricate în anii 2018/2021. Aceste echipamente permit o scanare de înaltă performanță a oricărei regiuni anatomice a corpului, cu doze reduse de iradiere (în cazul CT), în vederea obținerii unui diagnostic de precizie. Investigațiile au costuri accesibile, iar rezultatele sunt transmise pacientului în cel mai scurt timp posibil, chiar și în termen de 2 ore în cazul optării pentru serviciul de ‘rezultate în regim de urgență’.

Medima Health este o rețea națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie, care oferă servicii de RMN/CT/PET-CT. Având  5 clinici moderne operaționale și planuri de dezvoltare ambițioase pentru România, Medima Health asigură pacienților acces la investigații imagistice de înaltă performanță, realizate cu tehnologii moderne, la prețuri accesibile și fără perioade lungi de așteptare. Echipa Medima este formată din medici radiologi reputați, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, radiolog român proeminent și director medical al rețelei. În septembrie 2020, Medima Health s-a asociat cu fondul românesc de private equity, Morphosis Capital, pentru un proiect de expansiune la nivel național.

Compania Amethyst Radiotherapy este specializată în radioterapie oncologică, operând în prezent 14 clinici în România, Polonia, Anglia, Austria, Italia și Franța. Compania îşi propune să continue extinderea reţelei de clinici în Europa.

BVB | Știri BVB

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (07/12/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 5-6 decembrie si finalizare etapa 1

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (07/12/2022)

Notificare Estinvest - rezultate oferta publica de cumparare de actiuni emise de CHIMCOMPLEX

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/12/2022)

Politica acordare dividende si Procedura selectie auditor financiar