Update articol:

Medima Health – investiție de 1,5 milioane de euro în noua clinică de imagistică medicală din Brăila, a 8-a din rețea

Medima Health Braila

Rețeaua națională de clinici de excelență în imagistică medicală și radiologie Medima Health a deschis o clinică în Brăila, printr-o investiție în valoare de 1,5 milioane de euro. Situată pe strada Danubiului, nr. 21, clinica Medima oferă pe plan local servicii de imagistică CT și RMN realizate cu aparatură ultraperformantă. Odată cu această lansare, rețeaua Medima Health ajunge la 8 clinici operaționale la nivel național, potrivit unui comunicat de presă.

Pacienții brăileni beneficiază, în clinica Medima, de aportul diagnostic al unor echipamente de imagistică medicală de ultimă generație la nivel mondial: RMN – Siemens Magnetom Sempra 1,5T și CT – Siemens Somatom GO TOP. Noile tehnologii oferă o serie de avantaje față de aparatura din generațiile anterioare, precum calitatea ridicată a imaginilor obținute, timpul scăzut de investigare și reducerea dozei de radiații la nivelul minim pentru investigațiile CT.

Gama serviciilor medicale include toate tipurile de investigații de tip RMN și CT efectuate în prezent, de la examinări uzuale ale diverselor zone anatomice la explorări avansate, utile în patologiile complexe precum cele oncologice, vasculare, neurologice sau musculo-scheletale. Echipa medicală este condusă de Conf. Univ. Dr. Nicolae Sarbu.

„Am decis să investim în deschiderea unei clinici de imagistică în Brăila deoarece am constatat că există un deficit al acestor servicii medicale raportat la nevoile populației. Ne dorim să venim în sprijinul persoanelor care sunt nevoite fie să aștepte luni de zile pentru o programare la stat, fie să se deplaseze în orașele vecine pentru a efectua investigațiile medicale de care au nevoie. Prin aparatură de top și echipă de excepție, asigurăm pacienților servicii la cele mai înalte standarde, accesibile și aproape de casă”, afirmă Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health.

Un studiu recent evidențiază un decalaj semnificativ între România și țările din Europa de Vest în ceea ce privește utilizarea serviciilor de imagistică medicală. România se află pe ultimul loc în grupul analizat, cu un număr mediu anual de 38 examinări la 1000 de locuitori, de 5,4 ori mai mic comparativ cu media UE de 204 examinări medii anuale la 1000 locuitori [1], se mai arată în comunicat.

Medima Health este o rețea națională de clinici de imagistică medicală și radiologie, care oferă servicii de RMN/CT/PET-CT. În septembrie 2020, Medima Health s-a asociat cu fondul românesc de private equity, Morphosis Capital, pentru un proiect de expansiune la nivel național.

[1] Raportul Health at a Glance: Europe 2020 realizat de OECD și Comisia Europeană

BVB | Știri BVB

MECANICA CEAHLAU (MECF) (08/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

PROMATERIS S.A. (PPL) (08/08/2022)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 02.08.2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/08/2022)

Structura actionariat la data de 31 iulie 2022

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (08/08/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (08/08/2022)

Rascumpararea actiuni proprii perioada 01-05.08.2022