Update articol:

Mediul de afaceri din România este consternat de rezultatul votului din 8 decembrie în ce privește aderarea României la Schengen (CDR)

coalitia pentru dezvoltarea romaniei logo

Mediul de afaceri din România reprezentat de Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) este consternat de rezultatul votului din 8 decembrie în ce privește aderarea României la Schengen, potrivit unui comunicat.

Organizațiile membre CDR au urmărit atent procesul de monitorizare și au susținut în mod activ aderarea României la spațiul Schengen prin întâlniri cu autoritățile, declarații publice, adrese către ambasade, discuții cu organizațiile de afaceri din țările membre din Uniunea Europeană,subliniind multiplele avantaje economice, nu doar pentru țara noastră, dar și pentru întreaga economie europeană. Beneficiile
economice și sociale ale aderării României la spațiul Schengen sunt stimularea economiei, facilitarea comerțului cu celelalte țări europene; creșterea atractivității României ca destinație pentru investiții; reducerea costurilor și timpului de transport; o mai bună integrare a României în comunitatea europeană; dar și oportunități diverse pentru agenții economici autohtoni care caută alternative pentru amplasarea investițiilor.

Toate acestea nu ajută doar la dezvoltarea țării noastre, dar reprezintă și oportunități de afaceri și călătorii, fluidizarea comerțului transfrontalier, reducerea costurilor cu transportul și mărfuri pentru celelalte state membre UE.

Una dintre valorile CDR este apartenența României la Uniunea Europeană, cu toate avantajele și responsabilitățile ce derivă din aceasta. Reprezentanții CDR cred cu tărie că România merită să fie parte din spațiul Schengen prin îndeplinirea tuturor criteriilor de aderare așa cum a fost atestat de rapoartele tehnice ale reprezentanților statelor UE, dar și de către Comisia și Parlamentul European. Economia românească pierde oportunități importante prin decizia nefondată de neacceptare.

Mediul de afaceri va continua să susțină Guvernul României în toate demersurile pe care le va face ca România să adere în cel mai scurt timp la spațiul Schengen, astfel încât împreună cu statele membre să contribuim și mai mult la unitatea și dezvoltarea economiei europene. Rămânem optimiști că eforturile și
evoluția României vor fi recunoscute cât mai curând la nivelul întregii Uniuni Europene.

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (31/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - S2 2022

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (31/01/2023)

Incetarea temporara unei parti substantiale a activitatii societatii

Sphera Franchise Group (SFG) (31/01/2023)

Raport auditor S2 2022 - art. 108 Legea 24/2017 (R)

TERAPLAST SA (TRP) (31/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - S2 2022

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (31/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022