Update articol:

MedLife a finalizat semnarea majorării creditului sindicalizat cu suma de 50 de milioane de euro, până la aproximativ 185 de milioane de euro

MedLife

MedLife  a finalizat cu succes semnarea majorării  creditului sindicalizat cu suma de 50 de milioane de euro, până la valoarea totală de aproximativ 185 de milioane de euro: Noile fonduri vor fi alocate pentru consolidarea poziției la nivel național, creșterea prezenței la nivel regional și pentru amplificarea proiectelor de cercetare

  • Programul de achiziții și extinderea infrastructurii medicale rămân o prioritate, MedLife având avansate  alte 2-3 discuții la nivel național și 1-2 la nivel regional.
  • Compania își va consolida eforturile și în zona de cercetare, urmând să investească 3-5 milioane în unul dintre cele mai moderne laboratoare cu un grad mare de biosecuritate în domeniul virusologiei, geneticii și biologiei moleculare din România.
  • Noile fonduri vor fi destinate și dezvoltării spitalelor regionale, prin extinderea unităților existente, a intrastructurii aferente în zona de oncologie și a programelor post COVID.
  • După ce anul trecut a atins pragul de un sfert de milliard de euro, MedLife are premise să devină anul acesta prima companie medicală privată din România care ajunge la o treime de milliard de euro.

Sistemul Medical MedLife anunță semnarea majorării creditului sindicalizat existent cu suma de  50 de milioane de euro, până la concurență sumei totale de 185 de milioane de euro, împreună cu alte modificări. Fondurile obținute de companie vor fi alocate pentru consolidarea poziției la nivel național, creșterea prezenței la nivel regional, precum și pentru amplificarea proiectelor de cercetare derulate de companie, potrivit unui comunicat de presă.

Planul de achizițîi și dezvoltare la nivel de grup este o prioritate constantă pentru MedLife. Anul acesta, compania s-a concentrat, într-o mare măsură, pe achiziții în zona de servicii de diagnostic și tratament oncologic, MedLife semnând, de curând, preluarea a două centre de referință în domeniu, Neolife Medical Center și OncoCard Brașov. Grupul urmărește consolidarea pe plan local, prin dezvoltarea de spitale regionale unde pacientul să beneficieze de o abordare 360 de grade atât din punct de vedere al complexității actului medical, cât și al calității serviciilor adiacente, dar și extinderea infrastructurii medicale. În plus, ambițiile de creștere vizează consolidarea prezenței pe piață externă, MedLife fiind deja prezența pe piață din Ungaria, încă din 2019. O altă prioritare o constituie continuarea demersurilor de cercetare, ce au un rol important în monitorizarea pandemiei, compania desfășurând  numeroase studii exclusiv cu resurse proprii.

Sindicatul de bănci care semnează noul credit acordat MedLife este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de documentație, agent de facilitate și garanții și finanțator, Raiffeisen Bank, BRD Groupe Societe Generale și Banca Transilvania, în calitate de aranjori principali și finanțatori.

„Anul acesta ne-a adus noi oportunități pentru dezvoltarea business-ului, iar rezultatele obținute până acum sunt o confirmare a eforturilor noastre. Prin continuarea achizițiilor pe plan local, ne-am consolidat poziția de lider inclusiv pe zona de oncologie și radioterapie, reușind să facilităm pacienților servicii medicale integrate pentru diagnosticul și tratamentul patologiei oncologice. Odată cu această nouă finanțare, urmărim noi ținte strategice, atât la nivel local, unde pentru perioada următoare mai avem că intenție derularea unor noi tranzacțîi M&A importante, dar și la nivel regional, unde analizăm și căutăm cele mai eficiente soluții pentru a duce modelul nostru de business și în alte țări europene”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

“Planurile ambițioase au nevoie de susținere constanța, iar afacerile românești au nevoie de astfel de exemple sustenabile. Este a două finanțare sindicalizata semnată de grupul MedLife anul acesta și suntem mândri să susținem în continuare dezvoltarea afacerilor, contribuiind astfel la creșterea calitățîi serviciilor medicale în România”, afirmă Oana Macoveiciuc, Head of Consumer Products and Services BCR. „Finanțările sindicalizate sunt soluția potrivită pentru diversificarea surselor de venit pentru companiile antreprenoriale românești care vor să crească pe baze solide. Grupul MedLife a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale având o strategie integrată de extindere și suntem bucuroși că am dezvoltat un parteneriat pe termen lung prin aceste finanțări sindicalizate”, declara Grația Popescu, Senior Banker Loan Syndication BCR.

MedLife a încheiat primele 9 luni ale anului în curs cu o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 1,2 mld. de lei, în creștere cu 56,5% față de aceeași perioada din 2020. Perspectivele financiare pentru finalul de an sunt mai multe decât optimiste, iar MedLife are premise să devină anul acesta prima companie medicală privată din România care ajunge la o treime de milliard de euro.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (07/06/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (07/06/2023)

Incasare suma din diminuare capital social Recyplat Limited

AAGES S.A. (AAG) (07/06/2023)

Hotarari CA din 07.06.2023

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/06/2023)

Completare ordine de zi AGA E si AGA O 03/04.07.2023