Update articol:

MedLife anunță achiziționarea a 60% din acțiunile clinicii de diagnostic și chirurgie oftalmologică Opticristal din Brașov

MedLife anunta achizitionarea a 60% din actiunile clinicii de diagnostic si chirurgie oftalmologica Opticristal din Brasov, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București. Tranzactia, derulata prin Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR), vine in completarea serviciilor medicale de care pacientii din centrul tarii pot beneficia in hub-ul regional dezvoltat de MedLife in judetul Brasov, care ajunge, astfel, sa numere 16 unitati medicale.

Cu o experienta de peste 20 ani pe piata din Brasov, Clinica Opticristal inglobeaza atat un centru de diagnosticare a pacientilor, dotat cu cea mai performanta aparatura de examinare, cat si un centru de chirurgie oftalmologica, in cadrul caruia se realizeaza anual peste 2000 de interventii. Echipele de medici sunt specializate in chirurgia polului posterior, oftalmopediatrie, chirurgie a pleoapei si in tratamentul glaucomului si al diabetului. Blocul operator este dotat la standarde europene si dispune de tehnologii de ultima generatie, printre care un microscop operator si un aparat de facoemulsificare ultrasonica pentru chirurgia cataractei. Totodata, Opticristal este singul centru specializat din Brasov care realizeaza interventii chirurgicale pentru corectarea viciilor de refractie cu ajutorul laserului EXIMER.

Opticristal Brasov a inregistrat la nivelul anului trecut o cifra de afaceri de peste 1 milion de euro.

“Suntem atenti la starea de sanatate a pacientilor si, din grija si empatie fata de nevoile lor continuam eforturile sustinute in vederea imbunatatirii calitatii vietii acestora, iar dezvoltarea pe segmentele de nisa ne aduce mai aproape de acest obiectiv. Am inceput cu oncologia, devenind, odata cu preluarea OncoCard si Neolife, cel mai mare operator de servicii medicale din Romania in diagnosticul si tratarea cancerului in Romania. Am intrat de curand si pe segmentul wellness, prin achizitia Sweat, si continuam sa ne concentram si pe alte nise medicale pentru a acoperi cererea din piata prin expertiza dovedita si excelenta medicala. Astfel, prin integrarea in grup a unei clinici medicale monodisciplinare de profil, intregim gama de servicii oftalmologice pe care pacientii le pot accesa in unitatile MedLife.”, a declarat Dorin Preda, Director Executiv, MedLife Group.

“Brasovul este o piata aglomerata, iar acest lucru ne determina sa ne reinventam constant. Dincolo de dezvoltarea organica, suntem foarte conectati la ce inseamna dezvoltare prin achizitii si ne dorim sa integram sub umbrela noastra companii care sa aduca plus valoare pentru pacienti, asa cum este si Opticristal, si care sa ne ajute sa avem o acoperire teritoriala cat mai buna”, a declarat George Muscoiu, manager regional MedLife PDR Brasov.

Policlinica de Diagnostic Rapid (PDR) este prima companie achizitionata de MedLife, acum mai bine de un deceniu. La momentul respectiv, PDR avea 2 unitati si o cifra de afaceri de cca 3 milioane de euro, in timp ce, astazi, MedLife Brasov este un adevarat hub regional, cu 16 unitati medicale si o cifra de afaceri de aproape 30 milioane de euro.

In prezent, MedLife are cel mai mare portofoliu de companii medicale romanesti integrate in grup, peste 45 la numar, si anunta ca are si alte tranzactii in derulare in perioada urmatoare. Ultima tranzactie anuntata a fost cea pentru Muntenia Hospital, cel mai mare spital privat din judetul Arges, tranzactia fiind in curs de avizare de catre Consiliul Concurentei.

BVB | Știri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (08/08/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (08/08/2022)

Rascumpararea actiuni proprii perioada 01-05.08.2022

AAGES S.A. (AAG) (08/08/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 01-05.08.20222

MedLife S.A. (M) (08/08/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 1 -5 august 2022

TERAPLAST SA (TRP) (08/08/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 1 august -5 august 2022