Update articol:

Medvedev: Moldova poate adera la UE prin crearea „noii Românii Mari”; Dansul parlamentarilor, ținându-se de mână, a părut destul de amuzant, dar consecințele pot fi mult mai puțin amuzante

Dmitri Medvedev Sursa foto: Twitter

Aderarea Moldovei la UE este posibilă, nu direct, ci prin crearea „noii Românii Mari”, a spus vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, potrivit TASS.

„Moldova a intrat la coada lungă de aderare la UE, întinsă de-a lungul deceniilor. Bon voyage! Dar ce vor ei este să fie mai devreme! De aceea, există o altă modalitate de a obține aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari (România Mare) ”, a spus politicianul pe canalul său Telegram, răspunzând la o întrebare a TASS cu privire la cât de curând ar putea adera Republica Moldova la Uniunea Europeană.

El a menționat că „politicienii români dansează politic în cercurile Moldovei” de multă vreme. Astăzi, acest lucru se întâmplă la propriu, a subliniat el.

“Prima ședință comună a parlamentelor moldovenești și româneşti a fost finalizată de parlamentarii care dansau ținându-se de mână. A părut destul de amuzant”, a spus Medvedev. „Cu toate acestea, consecințele pot fi mult mai puțin amuzante.”

Declarațiile lui Medvedev vin după ce Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a criticat, de asemenea, dorinţa Republicii Moldova „de a deveni mai europeană decât europenii înşişi”.

BVB | Știri BVB

ARTEGO SA (ARTE) (21/02/2024)

Convocare AGA O & E 28/29.03.2024

LION CAPITAL S.A. (LION) (21/02/2024)

Notificare prag detineri <5%

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (21/02/2024)

Desemnarea Vicepresedintilor, Secretarului General, membri comisii/comitete

Digi Communications N.V. (DIGI) (21/02/2024)

Detalii conferinta telefonica - rezultate financiare preliminare aferente 2023

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (21/02/2024)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 5 feb. - 19 feb. 2024