Update articol:
MINISTRUL TRANSPORTURILOR, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ ÎN QATAR, CU DELEGAȚIA CONDUSĂ DE PREMIERUL ROMÂNIEI

Memorandum de Înțelegere privind colaborarea dintre “MWANI QATAR” și Compania Națională “Administrația Porturilor Maritime” Constanța

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, aflat în vizită oficială în Qatar cu delegația condusă de premierul României, s-a întâlnit marți, 6 noiembrie a.c., la Doha cu Jasim bin Saif Al Sulaiti, ministrul Transporturilor și Comunicațiilor din statul Qatar.

Cei doi oficiali au discutat despre Memorandumul de Înțelegere privind colaborarea dintre Compania de Management Portuar “MWANI QATAR” și Compania Națională “Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța SA.

O altă temă de discuție a fost Memorandumul de Înțelegere privind recunoașterea reciprocă a certificatelor maritime în acord cu Convenția Internațională privind standardele de pregătire a navigatorilor (WTCW).

Această propunere de memorandum a fost analizată de Autoritatea Navală Română (ANR), autoritatea centrală de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, în domeniul siguranței navigației şi al securității navelor.

ANR are toată disponibilitatea pentru asigurarea unei bune colaborări cu Autoritatea Maritimă din Qatar, pentru aplicarea corectă a reglementărilor maritime internaționale în contextul în care nu aducem atingere Directivelor Europene, acordurilor și Convențiilor la care România este parte.

Cei doi oficiali au discutat și despre modalități de aprofundare a cooperării bilaterale în ceea ce privește infrastructura de transport. Investițiile în acest sector sunt sustenabile pe termen lung, indiferent de cât de mult va evolua tehnologia în domeniu.

Ministrul Lucian Șova a declarat că investițiile avute în vedere de Guvernul României asigură țării noastre posibilitatea de a fi prezentă, pe termen lung, pe piața internațională.

 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (19/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/10/2020)

Notificare rascumparare actiuni proprii 12 - 16 octombrie 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/10/2020)

Numirea domnului Valentin Nae in functia de Director al Sucursalei CNE Cernavoda

RETRASIB SA (RTRA) (19/10/2020)

Raport auditor financiar parti afiliate sem I 2020

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12-16 octombrie 2020