Update articol:

Merkel cheamă la dialog cu China pentru aprobarea vaccinurilor anti-COVID

Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a chemat la angajarea unui dialog cu China asupra aprobării reciproce a vaccinurilor pentru a contracara pandemia de coronavirus, în timpul unor discuţii online cu premierul Li Keqiang, informează miercuri DPA, potrivit Agerpres.

“Nu putem stăpâni această pandemie decât în comun”, a declarat Merkel la Berlin după ce a început conferinţa online. “China şi Germania pot juca un rol semnificativ aici”, a adăugat ea.

Ea a cerut discuţii deschise privind producţia de vaccinuri şi o aprobare bilaterală acolo unde este posibil, “cel puţin cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a câştiga lupta împotriva virusului”.

La rândul său, prim-ministrul chinez Li Keqiang a recunoscut diferenţe de puncte de vedere în relaţiile cu Germania, în timpul discuţiilor online cu cancelarul Angela Merkel.

“China şi Germania au opinii diferite cu privire la anumite chestiuni. Acesta este un fapt obiectiv”, a declarat Li la începutul discuţiilor online între cele două ţări.

Atât timp cât ambele părţi “respectă interesele de bază” şi comunică “pe baza tratamentului egal şi a non-interferenţei reciproce în afacerile interne”, ele ar putea crea condiţii favorabile pentru a continua cooperarea fără probleme, a adăugat el.

Situaţia internaţională actuală trece prin schimbări complexe şi de anvergură, în opinia premierului chinez, care a subliniat în special continuarea pandemiei. Ambele ţări susţin multilateralismul şi politica de liber schimb, a notat Li.