Update articol:

Metroul a circulat pe magistrala M5, o parte din testele dinamice efectuându-se chiar astăzi

Astăzi, 22 iunie 2020, în prezența ministrului Lucian Bode și a Prim-Ministrului, Ludovic Orban, alături de care s-au aflat reprezentanții antreprenorului, ai Ambasadei Franței, Italiei și Spaniei și cei ai managementului Metrorex, au fost efectuate o parte din testele dinamice pe magistrala de metrou M5, Secțiunea 1 – Râul Doamnei – Eroilor.

Cu această ocazie antreprenorii și beneficiarul au prezentat stadiul la zi al lucrărilor precizând că până la deschiderea traficului pentru publicul călător mai sunt de efectuat următoarele: centrala de ventilație și evacuare a apelor, instalația de automatizare și siguranță a circulației și testele dinamice.

Totodată, reprezentanții Metrorex și cei ai antreprenorilor au precizat că, după realizarea acestor lucrări, această secțiune a magistralei M5 va fi dată în trafic.
Ministrul Lucian Bode a subliniat importanța pe care o are acest obiectiv de infrastructură atât pentru locuitorii Capitalei, cât și pentru toți cei care tranzitează Bucureștiul.

”Suntem în iunie 2020 şi constatăm următoarele – structurile şi finisajele pentru M5 sunt finalizate. Eventual putem vorbi de mici retuşuri. Din păcate, termenul asumat, neforţat, de către antreprenori, consultanţi şi beneficiar, anume darea în folosinţă cu călători la 30 iunie 2020 nu poate fi respectat. Vreau să-mi cer scuze în numele celor 17 miniştri şi 8 directori generali care au condus Ministerul şi Metrorex din 2011 până în prezent.(…)

La începutul mandatului am cunoscut o categorie de angajați ai Ministerului Transportului, Infrastructurii și Comunicațiilor, inclusiv din Metrorex, pe care am denumit-o generic promitaci. Termenul nu-l găsiți în DEX. Promit orice, își asumă orice, rezolvă orice. Când văd că se apropie termenele și văd că tot ce au promis nu se concretizează, aceștia se transformă în explitaci. Nici acest termen n-o să-l găsiți în DEX. Explică de ce nu s-a putut, cum au făcut tot ce a depins de ei și așa mai departe. Eu cred că a venit momentul ca aceste categorii să nu mai ocupe funcții de decizie în Ministerul Transporturilor (…) Așadar, specialiștii vor decide momentul în care vor fi îndeplinite toate condițiile ca magistrala de metrou M5 să fie dată în exploatare cu călători”, a declarat ministrul Lucian Bode.

BVBStiri BVB

RAIFFEISEN BANK - OB. 2028 (RBRO28) (30/07/2021)

Rezultate financiare semestriale 2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (30/07/2021)

Convocare AGA Ordinara si Extraordinara in data 10(11).09.2021

RAIFFEISEN BANK _ OB. 2026 (RBRO26) (30/07/2021)

Rezultate financiare semestriale 2021