Update articol:

Meyer (FP): Măsurile privind condiţiile de creditare necesită mai multă atenţie

Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Limited și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea. Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Limited și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea.

Măsurile privind condiţiile de creditare necesită mai multă atenţie, pentru că anumite business-uri şi persoane nu îşi vor putea achita ratele, dar nu ne putem aştepta ca băncile să susţină singure o astfel de măsură, a declarat, marţi, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi manager de Fond, Fondul Proprietatea.

“Guvernul român a înţeles rapid că anumite industrii sunt afectate în mod deosebit de inabilitatea oamenilor de a interacţiona faţă în faţă. Apreciem efortul Guvernului de a susţine veniturile persoanelor afectate. Măsurile privind condiţiile de creditare necesită mai multă atenţie, pentru că anumite business-uri şi persoane nu îşi vor putea achita ratele. În principiu, măsura are sens, însă nu ne putem aştepta ca băncile să susţină o astfel de măsură singure. Este o situaţie care trebuie monitorizată îndeaproape, pentru ca statul să se asigure că nu sunt persoane care abuzează de această facilitate”, a spus Johan Meyer, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres.

El a afirmat că şi răspunsul monetar de a reduce dobânzile este pozitiv, dar nu înseamnă că “acum băncile sau instituţiile financiare vor fi nerăbdătoare să extindă împrumuturile, în condiţiile în care operăm într-un climat atât de volatil”.

“Ca măsuri suplimentare, cred că este important ca Guvernul să continue să susţină în special IMM-urile, pentru că revenirea lor nu va putea avea loc peste noapte. Trebuie să se ia în considerare nevoile micilor afaceri şi ale persoanelor care le administrează”, a mai declarat Johan Meyer. 

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (21/10/2020)

Decizii CA din data de 20 octombrie 2020

ARMATURA S.A. (ARM) (21/10/2020)

Convocare AGEA din 04.12.2020

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (21/10/2020)

Semnarea unui contract semnificativ - Equatorial Gaming

PROMATERIS S.A. (PPL) (21/10/2020)

Inregistrare membrii Consiliului de Administratie

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (21/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 22 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24