Update articol:

Michael Bloomberg investeşte 500 milioane de dolari pentru a ajuta SUA să renunţe la cărbune şi la stoparea construirii unor noi centrale pe gaze naturale

Foto Twitter Foto Twitter

Michael Bloomberg, fostul primar al orașului New York, va dona 500 de milioane de dolari unei noi campanii pentru a închide toate centralele electrice pe bază de cărbune din Statele Unite și pentru stoparea construirii unor noi centrale pe gaze naturale, conform fundaţiei sale.

 

 

Această sumă va fi utilizată în principal pentru a închide aproximativ 250 de centrale pe cărbune din Statele Unite până în 2030 şi pentru “a stopa goana spre construirea unor noi centrale pe gaze naturale”, a explicat fostul primar al oraşului New York (2002-2013) într-un comunicat.

Miliardarul de 77 de ani şi-a intitulat acest plan “Beyond Carbon” (“Dincolo de carbon”),  având ca obiectiv să ajute Statele Unite să deţină o economie naţională care să funcţioneze în procent de 100% cu energii regenerabile, susţinând iniţiative locale şi sprijinindu-i pe candidaţii politici care fac din chestiunile climatice prioritatea lor.

“Suntem într-o cursă contra-cronometru cu încălzirea climei şi, totuşi, nu există practic încă nicio speranţă pentru o acţiune federală viguroasă pe acest subiect, cel puţin nu pentru următorii doi ani”, a explicat Michael Bloomberg, referindu-se la actualul mandat al preşedintelui american climato-sceptic Donald Trump.

“Mama Natură nu aşteaptă calendarul nostru politic, iar nici noi nu ne mai permitem să aşteptăm”, a spus Bloomberg. 

În 2011, Michael Bloomberg a lansat un alt plan de 500 de milioane de dolari, “Beyond Coal” (“Dincolo de cărbune”), care a contribuit până în prezent la închiderea a 289 de centrale pe cărbune din Statele Unite. 

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021