Update articol:

UPDATE: Michael Kors cumpără Versace cu 2,12 miliarde de dolari

UPDATE:  Compania celebrului designer american Michael Kors a anunţat marţi că a achiziţionat casa de modă italiană Versace, într-o tranzacţie evaluată la 1,83 miliarde de euro (2,12 miliarde de dolari), inclusiv datoria, transmit CNBC, MarketWatch, Sky News şi Reuters. Numele companiei va fi schimbat în Capri Holdings. 

Ca parte a acordului, Donatella Versace, care a ajutat la conducerea companiei de când fratele ei Gianni a fost ucis în 1997, va rămâne în continuare pentru a supraveghea marca. Piața globală a bunurilor de lux personale a fost estimată la 307 miliarde de dolari în 2017, potrivit CNBC.

Firma americană de private equity Blackstone, care în 2014 a preluat o participaţie de 20% în Versace, va ieşi din afacere.

…………………

Compania celebrului designer american Michael Kors ar urma să achiziţioneze casa de modă italiană Versace, într-o tranzacţie evaluată la aproximativ două miliarde de dolari, susţin surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, informează Financial Times (FT), potrivit Agerpres.

Acordul, care ar urma să fie anunţat marţi, prevede ca familia Versace să îşi vândă participaţia, împreună cu firma americană de private equity Blackstone, care în 2014 a preluat o participaţie de 20% la Versace.

La acel moment, Blackstone a injectat în casa de modă Versace capital în valoare de 150 de milioane de dolari şi a achiziţionat acţiuni de 60 de milioane de dolari de la holdingul familiei Versace.

Tranzacţia vine într-un moment în care Versace, una dintre ultimele case de modă independente rămase, a oprit Oferta Publică Iniţială (IPO) din cauza condiţiilor de pe pieţele financiare, susţin surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Michael Kors vrea să achiziţioneze branduri de renume, pentru a crea un rival american la grupurile europene LVMH (cel mai mare grup mondial de produse de lux), Kering şi Richemont.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni