Update articol:
Cybersecurity Forum 2021

Mihaela TOADER, CJ Ilfov: Am inițiat Măgurele Science Park, unde vrem să aducem partea de cercetare alături de mediul de business – VIDEO

Consiliul Județean Ilfov a încercat, în ultimele luni, pe fondul pandemiei, să reașeze strategiile și să diversifice partea de serviciu public, furnizat cetățenilor, a spus Mihaela TOADER, County Manager la Consiliul Județean Ilfov, la Cybersecurity Forum 2021 by Financial Intelligence.

“Planul nostru este ca, cel puțin pe anumite categorii de servicii publice prestate de Consiliul Județean, să reușim să furnizăm servicii la un grad de sofisticare cel puțin 4.0. Ne vom uita cu atenție pe partea de servicii educaționale. Cu toții, am resimțit problema sistemului educațional românesc, direct sau indirect”, a spus ea, adaugand: “Problemele sunt extrem de complicate. Ne dorim să implementăm, pe finalul acestui an, un program de educație pilot și să încercăm să folosim realitatea augmentată, în procesul educațional, pentru a putea să reapropiem copiii, mai ales de materiile destul de tehnice, care au nevoie de experiment. Mă gândesc la fizică, chimie.

De asemenea, serviciile de sănătate sunt extrem de importante pentru noi și pentru cetățenii noștri. Cred că, dacă am fi avut un serviciu corect de telemedicină, în adevăratul sens al cuvântului, am fi reușit să fim mai hands on pe pandemie.

Spitalul Județean Ilfov este spital Covid 100%, de anul trecut din martie. Au deja o experiență bogată. Ne dorim să legăm ambulatoriile de pe vastul teritoriu al județului și să furnizăm servicii de la distanță, acolo unde specializările nu permit la nivel local, cu sprijinul telemedicinei.

Ne uităm cu încredere spre programele de finanțare, lansate de la nivel central.  Ne uităm către Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Sperăm să ne găsim locul cu astfel de proiecte promovate de administrațiile locale, mult mai aproape de cetățeni și nevoile lor concrete și imediate.”

Doamna Toader a mai menționat că cel mai important proiect demarat de CJ Ilfov este Asociația Măgurele Science Park, în jurul celebrului proiect ELI-NP: “CJ Ilfov a coalgualt toate resursele de cercetare din platforma de la Măgurele, patru universități și două institute de cercetare.(…) Putem crea o comunitate și putem susține financiar, prin crearea Parcului Științific și Tehnologic de la Măgurele, această comunitate – să aducem partea de cercetare alături de mediul de business, să susținem transferul tehnologic, aceste ecosisteme de inovare, care vor fi potențate de centrul de cybersecurity al UE.

Noi avem proiectul pregătit. Avem terenul identificat, avem avizele obținute, avem comunitatea lângă noi. Sperăm să avem și mediul de businees care să dorească să vină acolo. Administrația pune la dispoziție terenul. Sperăm, cu sprijnul PNRR, să punem la dispozitie și o clădire și să fim facilitatorii unei astfel de întâniri.”

Mihaela Toader apreciaza ca de îndată ce va primi un răspuns favorabil din partea instituțiilor centrale pentru finanțare, aceasta facilitate – unde să se regăsească tot ce înseamnă partea de inteligență artificială, cyber security, energie verde – va putea fi livrata în 36 de luni.

BVBStiri BVB

Primaria Alba Iulia (ALB25A) (13/04/2021)

Plata cuponului 29 si rambursare rata principal 29 & calcul rata dobanda pentru cuponul 30

Primaria Alba Iulia (ALB25) (13/04/2021)

Plata cuponului 31 si rambursare rata principal 29 & calcul rata dobanda pentru cuponul 32

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (13/04/2021)

Presedintele Comitetului Reprezentantilor si componenta Comitetelor Consultative

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (13/04/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ELECTROARGES SA (ELGS) (13/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021 - versiune limba Engleza