Update articol:
Summitul Asociatiei Administratorilor de Fonduri

Mihai Purcărea, CFA: “Mă aștept să crească importanța investițiilor financiare, în următorii ani, în defavoarea clasicelor depozite bancare, în România”

Source: EFAMA - Ownership of Investment Funds in Europe, February 2019
*“Vom vedea o creștere a nevoilor de administrare a banilor si o orientare mai pronuntata catre diverse alternative de plasament”
* In Romania regasim una din cele mai mari ponderi ale depozitelor bancare in avutia financiara a populatiei: 71%

Mihai Purcărea, CFA, CEO al BRD Asset Management, consideră că vom vedea o crestere a nevoiilor de administrare a banilor si o orientare mai pronunțată către diverse alternative de plasament, având în vedere că suntem într-o perioadă în care structura populației se schimbă spre o pondere mai mare a persoanelor peste 45 ani, lichiditatea în piețele financiare este abundentă, iar dobânzile bancare de cele mai multe ori nu mai acoperă nici măcar rata inflației.

Domnia sa a vorbit despre trendurile la nivelul industriei fondurilor de investiții, miercuri, în cadrul Summitului Asociației Administratorilor de Fonduri.

Mihai Purcărea a precizat: “Acest trend a devenit deja evident in piatele mature, unde, in ultimii 10 ani, ponderea depozitelor populatiei a scazut de la 50.7% la 43.7%, in timp ce ponderea (directa si indirecta) detinerilor de fonduri de investitii a crescut de la 17.2% la 27.4%.

In Romania, regasim una din cele mai mari ponderi ale depozitelor bancare in avutia financiara a populatiei: 71%. Pe masura ce o tara este mai matura si educata financiar observam o pondere mai mica a depozitelor bancare si o pondere crescuta a fondurilor de investitii, actiuni sau obligatiuni. De exemplu, in Olanda si Suedia peste 40% din avutia populatiei este plasata in fonduri de investitii, in timp ce depozitele reprezinta aproximativ 20%.

Astfel, ma astept ca si in Romania sa creasca importanta investitiilor financiare in urmatorii ani in defavoarea clasicelor depozite bancare.”

Potrivit lui Mihai Purcărea, joburile in industria financiara vor suferi modificări, in viitor: “Piata muncii este mereu in schimbare, insa in urmatorii ani este de asteptat ca influenta tehnologiei sa aduca modificari accelerate in activitatea noastra profesionala. Conform raportului “Investment professional of the Future” publicat de CFA Institute, 43% din profesionistii care au raspuns la chestionar se asteapta ca activitatea desfasurata in prezent sa sufere modificari substantiale in urmatorii 5-10 ani, iar 5% dintre ei se asteapta ca job-urile actuale sa nu mai existe deloc.

In acest context, adaptabilitatea devine mai importanta ca oricand. Conform aceluiasi raport, cele mai importrante abilitati ale viitorului sunt cele din categoria “T-shaped skills” precum adaptabilitate la situatii noi, abilitatea de a gestiona mai multe discipline si intelegerea unor perspective diverse.”

BVBStiri BVB

MECANICA CEAHLAU (MECF) (07/08/2020)

Raport semestrial S1 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (07/08/2020)

Cerere de chemare in judecata

STK EMERGENT (STK) (07/08/2020)

VAN la data 31.07.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/08/2020)

Disponibilitate Raport la S1 2020 si detalii teleconferinta

ELECTROARGES SA (ELGS) (07/08/2020)

Hotararea AGOA + AGEA 04.08.2020 - versiune limba Engleza