Update articol:

Mihăilă: Şi noi ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă / Am constatat că există circulaţie a tulpinii Delta

ioana mihaila ministrul sanatatii

Ministrul Sănătţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, marţi seară, că se aşteaptă ca tulpina Delta să devină predominantă în România, dar s-au luat măsuri pentru creşterea graduală a numărului de paturi, dacă acest lucru se va impune în unităţile medicale. ”Am constatat că există circulaţie a tulpinii Delta”, a mai afirmat Mihăilă, potrivit news.ro.

”Aşa cum s-a întâmplat şi în alte ţări unde tulpina Delta a devenit predominantă şi noi ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă. Problema cu tulpina Delta este gradul mai mare de contaziozitate”, a anunţat, marţi seară, Ioana Mihăilă.

Aceasta a precizat că a solicitat DSP-urilor un plan de măsuri care vizează creşterea treptată a numărului de paturi ”pentru a fi pregătiţi pentru o recrudescenţă a cazurior de COVID”.

”Noi nu secvenţiem toate cazurile, secvenţiem cazurile selecţionate, cele care îndeplinesc anumite crterii de suspiciune mai mare la posibilitatea existenţei  unei variante îngrjorătoare. Am constatat că există circulaţie a tulpinii Delta, dar, trebuie să solicităm INSP dacă ea se şi corelează cu creşterea numărului de decesa sau dacă există decese raportate”, a mai afirmat Mihăilă.

Până acum, autorităţile au anunţat oficial un singur deces al unei persoane infectate cu tulpina Delta, o pacientă din judeţul Argeş.

BVBStiri BVB

ZENTIVA S.A. (SCD) (24/09/2021)

Convocare AGAO - 1 noiembrie 2021

Turbo Long on Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz SA (RCSNGTL1) (24/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 12:35 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (24/09/2021)

Semnarea unui contract de vanzare-cumparare pentru One Athenee

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (23/09/2021)

Retragere autorizatie administrator de risc