Update articol:

Mihăiţă Ursu de la Tarom, reacţie după suspendarea zborurilor Blue Air: Vom depune toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenii români afectați

Tarom va depune toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenii români afectați, care se află momentan blocați pe diverse aeroporturi din străinătate, a transmis Mihăiţă Ursu, directorul general al TAROM, după suspendarea zborurilor Blue Air.

Un comunicat Tarom spune: “În contextul actual, legat de suspendarea zborurilor Companiei Blue Air, TAROM precizează că, deși se află într-o perioadă cu un program de zbor foarte aglomerat și un factor de încărcare care utilizează la maximum capacitatea de transport a aeronavelor, va depune toate eforturile necesare pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenii români afectați, care se află momentan blocați pe diverse aeroporturi din străinătate.
Vom analiza cu atenție, și ca de fiecare dată, vom face eforturi intense pentru a suplimenta capacitatea de operare și a identifica soluții de introducere a unor curse speciale în acest context dificil”.

Sorin Grindeanu: Guvernul va aloca 5 milioane de lei către Tarom, care îi va transporta acasă pe cei afectaţi de oprirea zborurilor Blue Air

 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că Guvernul va aloca, miercuri dimineaţă, 5 milioane de lei companiei Tarom, pentru a trimite aeronave care să îi aducă acasă pe românii afectaţi de decizia companiei Blue Air de a opri zborurile. Ulterior, Guvernul se va îndrepta împotriva acestei companii pentru a recupera suma de bani, dar şi celelalte restanţe pentru care Administraţia Fondului de Mediu a pus poprire pe conturi.

MAE anunţă că peste 620 de români afectaţi de anularea zborurilor Blue Air, au solicitat sprijin să revină în ţară

 

Aseară, Guvernul a anunţat că va trimite aeronave Tarom pentru românii blocaţi în străinătate după oprirea zborurilor Blue Air.  Premierul Nicolae Ciucă a discutat, marţi seara, cu miniştrii de resort şi autorităţile implicate în gestionarea situaţiei cetăţenilor români afectaţi de oprirea zborurilor Blue Air.

La finalul şedinţei, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat măsurile luate de Executiv pentru rezolvarea acestei crize.

 

“Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în ţară a cetăţenilor aflaţi pe aeroporturile din afara graniţelor. În acest sens, românii îşi pot anunţa prezenţa şi pot solicita sprijin la secţiile consulare de la ambasadele noastre din ţările respective. Totodată, pot să vă anunţ că, în această seară, a fost activat un număr unic al call-center-ului gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. Acest număr unic va fi publicat şi pe pagina Guvernului şi a MAE. Este numărul de telefon la care cetăţenii români aflaţi pe aeroporturi din afara ţării îşi pot semnala prezenţa şi pot solicita asistenţă consulară şi să solicite sprijin pentru a ajunge acasă. Numărul de telefon care le este pus la dispoziţie este 0040751084537. Este număr unic gestionat de MAE. După ce vor fi centralizate datele cetăţenilor români care sunt afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniţă să ajungă acasă în siguranţă”, a spus Dan Cărbunaru.

Blue Air Aviation a anunţat marţi suspendarea tuturor curselor programate a pleca de pe aeroporturile din România, peste 3.000 de pasageri fiind afectaţi de această decizie a companiei aeriene.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/09/2022)

Notificare prag detineri/vot <5%

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

PROMATERIS S.A. (PPL) (29/09/2022)

Modificari in structura actionariatului

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (29/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)