Update articol:

Mihnea Costoiu: Euronews va lansa un canal TV de știri, în colaborare cu Politehnica București

  • Gabriel Petrea, fost candidat Pro România, fost deputat, ministru viceprimar la sectorul 6 din partea PSD, este directorul de proiect al Euronews România

 

Canalul de știri Euronews și Universitatea Politehnica din București (UPB) au semnat un parteneriat pentru a lansa Euronews Romania, un canal TV de știri nou, independent, potrivit lui Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice București.

Acesta a anunţat: “În urmă cu 30 de ani, Universitatea Politehnica din București contribuia la crearea primului post de televiziune independent din România. A fost locul în care mulți dintre profesioniștii recunoscuți din mass-media de astăzi și-au început cariera. Televiziunea de atunci a fost un simbol care a declanșat valul independenței în jurnalismul din țară.

Astăzi anunțăm lansarea postului de știri EURONEWS în limba română, ce urmează a fi construit pornind de la canalul de televiziune Sigma TV al Universității Politehnica din București. Ne așteptăm ca noul post de știri să fie operațional până la sfârșitul anului.

Este un proiect prin care credem că putem oferi societății o perspectivă completă și precisă asupra evenimentelor din România și Europa.

Suntem una dintre cele mai mari și mai prestigioase universități din această parte a lumii, iar obiectivul nostru strategic este să răspundem provocărilor pe care societatea le așază în fața noastră.

Oferim studenților noștri oportunitatea unei educații de calitate, dar misiunea noastră nu se oprește la a transmite cunoștințe, la a forma competențe și abilități sau a realiza proiecte de cercetare. Avem de asemenea responsabilitatea de a forma cetățeni angajați în societate, cu spirit critic, de a promova libertatea informației, valorile democratice și europene. Mai mult, crearea unei comunități în jurul universității, bazată pe valori cum ar fi incluziunea, cooperarea, comunicarea și solidaritatea, este esențială pentru relevanța și excelența în învățământul superior.
Astfel, prin acest demers, obiectivul nostru este să aducem o voce puternică, dinamică și obiectivă pe piața media din România. Ce loc mai bun să găzduiască libertatea de gândire și de exprimare decât o universitate cu două secole de tradiție?
Credem că, oferind jurnalism de calitate și informații echidistante unui public care are nevoie de ele mai mult ca niciodată, Euronews România este nu numai o realizare media, dar și o inițiativă educațională.
Prin Euronews România, ne alăturăm unei familii europene recunoscută pentru jurnalism de calitate.
Mulțumim partenerilor noștri pentru încredere și le urăm Bun venit în comunitatea academică a UPB!”

Gabriel Petrea, fost candidat Pro România, fost deputat, ministru viceprimar la sectorul 6 din partea PSD, este directorul de proiect al Euronews România, potrivit paginademedia.ro. Petrea este în același timp și director general adjunct al Universității Politehnica (funcție pe care o ocupă de 8 ani).

BVBStiri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2021)

Situatia inregistrarii la RC Bucuresti a hotararilor AGOA si AGEA din 10.09.2021

MECANICA FINA SA (MECE) (22/09/2021)

Completare Raport Anual 2020 - raport consolidat

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (22/09/2021)

Actualizarea componentei comitetelor consultative ale societatii

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (22/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (22/09/2021)

Completarea ordinii de zi a AGEA din 20/21.10.2021