Update articol:

Miliardarul Richard Branson are nevoie de un împrumut guvernamental pentru a salva Virgin Atlantic și îşi folosește insula privată drept garanție

Foto Twitter Foto Twitter

Într-o scrisoare adresată angajaților, șeful Virgin, Richard Branson, a spus că are nevoie de un împrumut de la guvernul U.K. britanic pentru a ajuta compania aeriană Virgin Atlantic să supraviețuiască

 

Miliardarul Richard Branson spune că are nevoie de un împrumut de la guvernul britanic pentru a-și ajuta companiile aeriene Virgin Atlantic să supraviețuiască crizei coronavirusului, potrivit CNBC.

Branson a declarat într-o scrisoare adresată angajaților, publicată luni, că, în timp ce Virgin Atlantic va face tot ce poate pentru a continua activitatea în timpul pandemiei, are nevoie de „sprijin guvernamental pentru a reuşi acest lucru, în faţa incertitudinilor uriaşe legate de călătorii şi de durata perioadei în care avioanele trebuie să rămână la sol”.

Finanţarea ar putea fi sub forma unui împrumut comercial, care ”nu va fi gratuit, operatorul aerian urmând să îl returneze”. Cererea lui Branson vine după ce compania britanică easyJet a obţinut la începutul lunii aprilie un împrumut în valoare de 600 de milioane de dolari din partea guvernului britanic. 

Delta Air Lines este acţionar în Virgin Atlantic.

Branson a răspuns criticilor recente legate de modul în care gestionează criza coronavirusului. Miliardarul a spus că şi Virgin Australia a solicitat sprijin financiar pentru a traversa pandemia, avertizând că dacă divizia australiană a companiei sale aeriene va opri activitatea, operatorul rival Qantas ”va deţine monopolul asupra cerului australian”.

Virgin Australia, care a raportat pierderi anuale timp de şapte ani consecutivi, este pe cale să intre în mod voluntar în administrare specială din cauza coronavirusului şi a datoriilor de 3,2 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

În scrisoare, Branson afirmă că în cele cinci decenii de când face afaceri ”aceasta este cea mai dificilă perioadă cu care s-a confruntat”. Luna trecută, Virgin s-a angajat să aloce 250 de milioane de dolari pentru susţinerea afacerilor sale şi a locurilor de muncă. Grupul are peste 70.000 de angajaţi, în 35 de ţări.

De asemenea, Branson a răspuns criticilor legate de faptul că personalului Virgin Atlantic i-au fost reduse salariile. Luna trecută, adjunctul liderului partidului britanic din opoziție din Marea Britanie, Angela Rayner, a sugerat pe Twitter că Branson ar trebui să dea salariile personalului său prin vânzarea insulei sale private.

În scrisoarea sa, Branson a spus că acest concediu neplătit de opt săptămâni, care va fi împărţit timp de șase luni și jumătate, a fost o „decizie practic unanimă luată de angajații Virgin Atlantic și de sindicate care au ales colectiv să facă acest lucru pentru a salva cât mai multe locuri de muncă posibil”.  El a adăugat că salariaţii „nu au fost forțati de conducere să accepte acest lucru”.

Branson, a cărui avere netă este estimată de revista Forbes la 4,4 miliarde de dolari, a spus că averea sa a fost calculată pe baza valorii afacerilor grupului Virgin anterioare crizei şi că aceasta ”nu se află sub formă de numerar, în bancă, gata să fie retrasă”. Miliardarul a precizat că averea sa personală şi numerarul deţinut de grupul Virgin sunt investite în companiile sale. Branson a spus că va atrage fonduri garantate cu  insula sa privată Necker Island şi cu alte active, pentru a salva locurile de muncă.

https://www.virginlimitededition.com/en/necker-island/the-island
https://www.virginlimitededition.com/en/necker-island/the-island

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022