Update articol:
Actualizare> Hidroelectrica și Electrica nu au primit cereri pentru distribuirea de dividende suplimentare

Nuclearelectrica a convocat acționarii pentru aprobarea unor dividende suplimentare de 238 milioane lei

ACTUALIZARE: Nuclearelectrica a convocat acționarii, pe 10 decembrie, pentru aprobarea unor dividende suplimentare de 238 milioane lei, la cererea Ministerului Energiei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.
Pe ordinea de zi a AGA se află “Aprobarea propunerii privind repartizarea de dividende în conformitate cu prevederile art. II si III din OUG nr. 29/2017, aprobarea valorii totale a dividendelor brute în valoare de 238.000.000 lei, a valorii dividendului brut pe acțiune în valoare de 0,78935014 lei, a datei plății dividendelor, respectiv data de 28 decembrie 2018 și a modalităților de plată, prevăzute în Nota prezentată acționarilor”.
…..
ACTUALIZAREElectrica SA nu a primit astfel de solicitări (n.n. de distribuire de dividende suplimentare) până în prezent, ne-au transmis oficialii companiei, adăugând: “Reamintim că, începând din anul 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată la bursele de la București și de la Londra”.
ACTUALIZARE: Reprezentanții Hidroelectrica ne-au transmis că, momentan, compania nu a primit o astfel de cerere privind acordarea de dividende suplimentare, din partea Ministerului Energiei.
…..

Ministerul Energiei a cerut dividende suplimentare și de la Nuclearelectrica

*Redistribuirea de dividende suplimentare, ca urmare a analizei interne, nu va avea impact semnificativ asupra programelor de investiții ale companiei, potrivit oficialilor SNN

Ministerul Energiei a cerut dividende suplimentare și de la Nuclearelectrica (SNN), au confirmat reprezentanții companiei.

Aceștia ne-au transmis: “Nuclearelectrica a primit o adresă din partea acționarului majoritar, Ministerul Energiei cu privire la aplicarea prevederilor OUG 29/2017 referitoare la distribuirea/redistribuirea sumelor înregistrate la “rezultatul reportat” și “alte rezerve”.

În conformitate cu prevederile legale aplicabile, redistribuirea de dividende este decizia acționarilor SNN.

De asemenea, în conformitate cu legislația pieței de capital, informațiile aferente punctului de pe ordinea de zi a AGA vor fi făcute publice prin raport curent către piață de capital și nota de informare a acționarilor publicată pe site-ul SNN în termenul legal de 24 de ore de la decizia Consiliului de Administrație”.

Redistribuirea de dividende suplimentare, ca urmare a analizei interne, nu va avea impact semnificativ asupra programelor de investiții ale companiei, au mai transmis oficialii SNN.

Ieri, Consiliul de Administrație al Romgaz a anunțat că a avizat solicitarea acționarului majoritar al Romgaz, Statul Român prin Ministerul Energiei, privind distribuirea în 2018 a unui dividend suplimentar de 1,30 RON/acțiune, în suma totală de 501.049.120 RON. 

Însă, prin statutul companiei și prin lege, CA-ul nu poate aproba un dividend, acest lucru fiind de competența Adunării Generale. Până astăzi, la ora 15, Romgaz nu comunicase BVB vreun convocator cu acest subiect și nici nu revenise cu o corecție a comunicatului anterior. AGA Romgaz este convocată pe 6 decembrie, pentru schimbarea auditorului.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (21/10/2020)

Decizii CA din data de 20 octombrie 2020

ARMATURA S.A. (ARM) (21/10/2020)

Convocare AGEA din 04.12.2020

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (21/10/2020)

Semnarea unui contract semnificativ - Equatorial Gaming

PROMATERIS S.A. (PPL) (21/10/2020)

Inregistrare membrii Consiliului de Administratie

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (21/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 22 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24