Update articol:

Actualizare – Ministerul Energiei: Minerii de la CEO reiau activitatea

Actualizare 16.49:  Ca urmare a negocierilor de astazi de la sediul Prefecturii Gorj intre Ministerul Energiei, conducerea Complexului Energetic Oltenia și sindicatele din cadrul CEO, minerii din cadrul Complexului au început sa reia munca, potrivit Ministerului Energiei . Astfel, carierele in care activitatea se pregătește sa reînceapă sunt: Roșia, Rovinari, Tismana, Jilț Nord, Jilț Sud, Lupoaia și Husnicioara .

………………….

1.000 lei brut pentru mineri, în urma negocierilor cu ministrul Energiei

Potrivit TV Sud, minerii însă nu au acceptat  oferta ministrului Energiei ,Anton Anton

Actualizare:  Anton Anton, ministrul Energiei, a declarat astăzi, la Târgu Jiu, că va încerca să elimine taxa de 2% pentru companiile care produc energie pe cărbune, având în vedere că şi aşa sunt împovărate cu banii pe certificate.

De asemenea, Anton Anton a spus că nu s-a pus în discuţie demiterea lui Sorin Boza de la conducerea CEO.            

Anton Anton: “Am avut luni o discuție la ME aproape cu toți cu care am discutat și azi. Mi-e greu să spun că Guvernul nu știa. Am încredere în angajații CEO că vor reintra la muncă și, așa cum am convenit, vor recupera lucrurile care s-au pierdut și s-au amânat în această perioadă. Ca ministru îmi asum tot ce intră în atribuțiile mele de ministru. Una dintre marile probleme e reprezentată de certificatele CO2, aproape 40% din cifra de afaceri, am discutat și acest aspect, e o situație la care nu ne-am așteptat. I-am prezentat situația și comisarului european pe energie. Am ajuns la prețuri ale certificatelor pe care nu le putem suporta. La ME creăm o schemă ca CEO și alții să reducă această povară a certificatelor. Certificatele au fost inventate pentru decarbonare, în planul de perspectivă a CEO sunt prevăzute măsuri de schimbare a tehnologiilor și perspectiva e că încet-încet, cu tehnologii moderne să reducem emisiile. Despre aste e vorba, dar asta se face cu mulți bani”. 

……………

Complexul Energetic Oltenia a transmis următorul comunicat de presă: 

“Ca urmare a discuțiilor din data de 17.01.2019, dintre conducerea Ministerului Energiei, conducerea Societătii Complexul Energetic Oltenia S.A și reprezentanții legali ai sindicatelor, în condițiile reluării imediate a activitătii, au fost stabilite următoarele :

În limita prevederilor bugetare, se va acordă un spor de producție, astfel:

  • Pentru personalul muncitor din activitatea de producție, mentenanță și transport cărbune, etc va fi acordată o suma de 1000 lei brut, respectiv 585 lei net;
  • Pentru conducători formație de lucru din activitatea de producție, mentenanță și transport cărbune, etc va fi acordată o suma de 700 lei brut, respectiv 409 lei net;
  • Pentru personalul de conducere din activitatea de producție, mentenantă și transport cărbune, etc va fi acordată o suma de 500 lei brut, respectiv 292 lei net;
  • Pentru alte categorii de personal din activitatea tehnică, exploatare, mentenantă, transport cărbune, sumele vor fi convenite în cadrul comisiei de negociere.

De asemenea, vor fi acordate vouchere de vacantă, pentru toți salariații, în sumă de 1450 lei, începând cu dată de 01.05.2019.

Prima pentru sărbătorile pascale se va acorda în aceleași condiții ca și primele pentru Ziua Meseriei, reprezentând un câstig net de cel puțin 330 lei.

Administrația se angajează să nu inițieze niciun fel de măsuri în vederea aplicării de sancțiuni fată de salariații participanți la grevă, în condițiile recuperării timpului de lucru.

Ministerul Energiei garantează cele mai sus stabilite și va întreprinde demersuri pentru promovarea actelor legislative necesare aducerii la îndeplinire a angajamentelor asumate de administrație”.

Potrivit TV Sud, minerii însă nu au acceptat  oferta ministrului Energiei, Anton Anton, iar negocierile au fost reluate.

 

BVBStiri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (25/11/2020)

Comunicat privind aprobarea de catre ANRE a Planului de Dezvoltare SNT 2020-2029

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (25/11/2020)

Convocarea AGOA din data de 6/7 ianuarie 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (25/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN, SDTS si EFSA

VES SA (VESY) (25/11/2020)

Neintrunire cvorum AGA O & E 25.11.2020