Update articol:

Ministerul Energiei: Nou front de lucru la Complexul Energetic Oltenia – cariera Roșiuța

Guvernul a aprobat astăzi deschiderea și punerea în exploatare a Carierei Roșiuța. Practic, Hotărârea permite trecerea în inventarul domeniului statului a perimetrului Roșiuța, viitor front de lucru minier pentru Complexul Energetic Oltenia, conform Ministerului Energiei care menţionează: “Precizăm că acesta este penultima etapă procedurală prin care, în Roșiuța vor putea începe lucrările miniere pentru exploatarea zăcămintelor de lignit. Din acest moment, Ministerul Energiei, reprezentant al statului român, va începe procedurile de concesionare către CEO a întregii suprafețe”.

“Ne apropiem de rezolvarea unei probleme care a trenat ani de zile: deschiderea de noi fronturi de lucru la Complexul Energetic Oltenia prin care să susținem deopotrivă producerea de energie pe bază de cărbune și activitatea minieră în zonă. Parcursul nu a fost deloc unul simplu. A fost nevoie de demararea și realizarea exproprierilor pentru a putea ajunge în acest punct. Am elaborat în trecut o Hotărâre care să ne dea dreptul de a începe întregul proces iar astăzi suntem la un pas distanță de a pune în exploatare un front cu un potențial de 3 milioane de tone de lignit anual. Suprafața coridorului expropriat este de peste 1300 mp și va susține energia produsă de termocentralele Ișalnița și Craiova. Acesta nu este singurul front nou în care am deblocat o situație de interes național. Anul acesta am finalizat exproprierile și am pus în exploatare și perimetrele de la Roșia și Jilț Sud. Suntem destul de avansați și cu Pinoasa, altă viitoare sursă de lignit pentru CEO”, a declarat ministrul Energiei Anton Anton.

Sorin Boza, preşedintele Directoratului CEO, a scris pe Facebook: “O acțiune importantă pentru noi a fost încheiată astăzi prin aprobarea trecerii în inventarul centralist al bunurilor din domeniul public al statului și pentru acest lucru mulțumesc în numele directoratului tuturor celor ce au lucrat în elaborarea și susținerea acestui act normativ.
O a doua veste bună pe ziua de astăzi vine tot de la Guvern. S-au aprobat cele 2 HG-URI pentru scoaterile din fondul forestier ptr Roșia și Jilț Sud. Este a treia hotărâre aprobată de Guvern de la începutul anului acesta și ne deschide posibilitatea deschiderii perimetrelor blocate ani de zile din aceasta cauză. 
Mulțumesc tuturor celor implicaţi în acest proiect începând cu echipa de investiții din CEO și terminând cu demnitarii locali ce au înțeles ca doar prin fapte putem merge mai departe cu acest complex energetic. 
Aceste rezultate sunt rodul și a vizitei ministrului Denes in Gorj când a văzut cu ochii dânsului blocajul carierei Roșia datorat lipsei acestui act normativ.
Urmează încă 3 acte normative pentru celelalte cariere ce se confruntă cu această problemă!”

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Tranzactii intre parti afiliate DEER - OPCOM